Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Във ВМА откриха изложба по случай 7 април - Денят на здравния работник

Снимка: ВМА
В централното фоайе на ВМА тържествено беше открита изложба по случай 7 април - Денят на здравния работник. Тя е посветена на 140-годишнината от създаването на военномедицинската служба в България. Експозицията е запечатала едни от най-интересните моменти в историята на военномедицинската служба в страната ни, от ученията и задграничните мисии на българските военни медици.

Когато се създава армия, тя не може да съществува без медицинска служба“ - с тези думи церемонията откри началникът на ВМА, професор д-р Венцислав Мутафчийски.

Изложбата, посветена на медиците, носи наименованието „Начало без край“. Началото на военномедицинската служба е пресъздадено чрез снимки, а бъдещето е показано в лицето на младите студенти от специалността „Военна медицина“, които са избрали да посветят живота си на хората, да помагат и да спасяват животи. Лекарският празник, както и цялата 2018 година, протичат под мотото „Трябва да има качествена медицинска помощ навсякъде и за всички“.

Церемонията завърши с награждаване на лекари за техни постижения по случай деня на здравния работник.

Чуйте повече в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Етажната собственост с индивидуални контейнери за събиране на отпадъци

Етажната собственост ще има възможност за индивидуални контейнери за събиране на отпадъци, реши на днешното си заседание Столичният общински съвет.  Това става възможно чрез нов договор за организиране на системата за разделно събиране на териториятга на Столичната община, обясни председателят на постоянната комисия по опазване на околната среда Лорита..

публикувано на 17.01.19 в 18:40

Увеличават броя на децата в яслените групи в София

Местата в яслените групи на територията на София да бъдат с увеличен прием, гласува Столичният общински съвет на днешното си заседание. При ниска месечна посещаемост с групите ще има възможност за прием до 3 деца допълнително, решиха още съветниците. Според зам.-кмета по направление “Култура, образование, спорт и превенция на зависимости” доц. Тодор..

публикувано на 17.01.19 в 17:55

"Януарска работилница за деца" разказва за освобождението на Кюстендил от робство

Регионалният исторически музей в Кюстендил организира "Януарска работилница за деца". Тя е посветена на освобождението на града от османско владичество, което се случва на 29 януари 1878 година. Работилницата включва апликация на униформи от Руско-турската освободителна война, изработване на 3D изображения на генералска униформа от Лейбгвардейския..

публикувано на 17.01.19 в 16:40

Александър Васов: Живея в приказка, която сам си пиша

За него приятелите му често се шегуват, че е прероденият Орфей, защото също като митологичния герой живее сред природата, отглежда стада от овце и кози и свири. Става дума за музиканта Александър Васов от сръбския Цариброд, който свири на осем фолклорни инструмента. Владее до съвършенство кавал, гайда, дудук, цафара, окарина, тамбура и балалайка,..

публикувано на 17.01.19 в 15:56

Чрез технологиите децата трябва да създават, да развихрят въображението си

Зависимостта на децата от най-ранна възраст от технологиите е един от наболелите въпроси на нашето съвремие. Когато поставим нещата на правилната основа още в самото начало, точно технологиите може да се окажат незаменим помощник на родителите в процеса на развитие на децата. Веселин Русинов , един от основателите на Академия "Роботика", заяви пред..

публикувано на 17.01.19 в 15:16