Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акцент от Мюзик пойнт

Биби Рекса с песен за тъгата и неискреното приповдигнато настроение

Снимка: beberexha.com

СнимкаДебютният албум на Биби Рекса със заглавие Expectations излезе. Феновете трепнеха в очакване като се има предвид, че 28 годишната американка успя да се докаже през изминалите около три години с предложения като In the Name of Love с Мартин Гарикс, Meant to Be с Флорида Джорджия Лайн и I Got You. Няма как да пропуснем и участието ѝ в Me, Myself & I на Джи Изи и Push Back с Ни Йо и Стефлон Дон. Както може би забелязвате Биби не е фокусирана върху един стил и гласовите ѝ умения пасват както на денс и арендби, така и на поп и кънтри тракове. Така талантливата изпълнителка покори милиони, които най-накрая, след няколко мини албума, се домогнаха до първия ѝ дългосвирещ албум.

Expectations излезе преди седмица. Изданието Ролинг Стоун коментира, че в него Рекса се описва като героиня в клопката на изградена от нея кула от слонова кост. От Билборд пък посочват, че електро-поп траковете в компилацията дават възможност на слушателите да надникнат в нейните терапевтични сесии. Тук става дума за един откровен разказ за душевни премеждия, в които има вероятност да припознаете свои моменти на изпитания.

Актуалният сингъл от албума е I’m A Mess, който е за тъгата. В него е за засегната и темата фалшивото позитивно настроение, което някои терапевти се опитват неуспешно да наложат. Биби Рекса изпълни песента на живо тази седмица шоуто на Джими Фалън. Представянето на I’m A Mess бе аплодирано, а самият сингъл се превърна в най-добавяния нов хит в ефира на щатските поп станции.

За още акценти от музикалната седмица слушайте Мюзик Пойнт.

И тази седмица сме приготвили плейлист с обичани заглавия и горещи нови предложения от двете страни на Атлантика. В предаването очаквайте Пост Малоун, Калвин Харис, Ники Минаж, Карди Би, британеца Сам Хенша, на когото фенове са звезди като Джеймс Бей и Ченс Дъ Рапър, както и арендби звезда, която неотдавна отбеляза 20 години от издаването на може би най-големия си хит.

По традиция – трите най-популярни песни по радиото в Америка и Великобритания като в новия брой ще хвърлим един поглед и на щатския чарт за алтернативен рок, а в класическия микс – музика от нов американски сериал, чието действие се развива през 80-те в Ню Йорк. В него се проследява живота на младежи, отхвърлени от обществото, които обаче успяват да намерят начин да се забавляват.

Ще ви кажем и защо някои производители на алкохол слушат по-силно музика в дестилериите  си.

Слушайте ни в ефир и ни следвайте онлайн в Туитър на @musicpointshow.

Бъдете с Мюзик Пойнт в петък от 8 вечерта и събота от 1 следобед по Радио София.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Дами от 5 страни свирят и пеят в любимата на публиката поредица "Ритъмът на Балканите"

На 25 април от 19.00 ч. в Първо студио на БНР   Оркестърът за народна музика с диригент Димитър Христов ще представи деветото издание на "Ритъмът на Балканите".   В концерта публиката ще има възможността да чуе впечатляващи изпълнения на традиционна балканска музика от невероятните  Неда Николич от Сърбия (фрула), Байса Арифовска от..

публикувано на 18.04.24 в 11:05

“Великият Гетсби“ – новият балетен хит на сцената на Софийската опера

В едното от двете най-големи събития в областта на музикално-сценичните изкуства, заедно с “ Фантомът на операта “, които белязват ярко столичния афиш през изминалата и тази седмица, се превърна премиерата на Националния ни балет на “Великият Гетсби“ – спектакъл на знаменития хърватски хореограф Лео Муич по музика на Гершуин, Бърнстейн, Барбър и..

публикувано на 17.04.24 в 12:05
Фантомът на операта

Отзвук от “Фантомът на операта“ в НДК

35 години след премиерата си, след близо 14 000 спектакъла и баснословни приходи, миналата година – на 16-и април, най-дълго играният на Бродуей мюзикъл – “Фантомът на операта“ на Андрю Лойд Уебър, слезе от афиша на нюйоркския Majestic Theatre заради постпандемичната криза. Знаменитият продуцент Камерън Макинтош обеща, че някой ден “Фантомът“ ще се..

публикувано на 16.04.24 в 09:42

“Фантомът на операта“ на Андрю Лойд Уебър на софийска сцена

Преди дни най-големият карго самолет в света - Боинг 747 Freighter, кацна в София с декорите за предстоящите спектакли на “Фантомът на операта” у нас. Знаменитият мюзикъл на Андрю Лойд Уебър ще се играе от 11-и до 21-и април в зала 1 на НДК.  Една от най-мащабните продукции, гостували някога на българска сцена, пристига със стотици тонове декори,..

публикувано на 11.04.24 в 14:25

Тромбонист от Датския радиооркестър с майсторски клас в София

В „Радиокафе“ в четвъртък гостува Ларс Карлин, роден в Швеция, понастоящем първи тромбонист на Симфоничния оркестър на Датското национално радио. Той е в България по покана на сдружението „Брас перспективи“, представено от Атанас Карафезлиев, който пък е първи тромбонист на Симфоничния оркестър на БНР, така че в студиото ни бяха представени цели..

публикувано на 29.03.24 в 14:05
Финалът на международния конкурс беше вчера

Певци от Двореца на децата спечелиха големи награди в Малта

Голямата награда на Международния музикален конкурс "Златният глас" в Малта в две от категориите спечелиха младите изпълнители от Националния дворец на децата.  За БНР вокалният педагог Светлана Струнджева даде подробности за представянето на децата: "Нашите представители от Националния дворец на децата в лицето на вокална формация "Sweet teens" беше..

публикувано на 25.03.24 в 13:51

Детският хор на БНР с Пролетен концерт в зала "България"

Световната слава на българското певческо изкуство е безспорна. Детският хор на БНР, със своята 64-годишна история, вече има легендарен статут у нас и на световната сцена. Певческата формация е изнасяла концерти на почти всички континенти, с репертоар от ренесансови до съвременни композиции. Ню Йорк, Вашингтон, Лондон, Париж, Берлин, Москва, Виена,..

публикувано на 21.03.24 в 17:25