Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

В „Настроение с Лили“

Гостува румънската радио легенда Андрей Партош

Снимка: Личен архивДнес плейлистата се състои от ретро хитове, избрани от известния румънски журналист Андрей Партош.
Той ще коментира световни хитове на велики артисти:
Led Zepelin, Queen, Smokie, Jethro Tull, ABBA, Creedence Clearwater Revival, Thin Lizzy, Rolling Stones, Ray Charles, Cat Stevens и много други.

Партош е радио легенда в северната ни съседка, още от времето на Чаушеску. Притежава богата музикална колекция и има интересна биография.

В момента той води едно от най-слушаните предавания по „Радио Румъния Актуалитат“, на румънското национално радио.

Слушайте в четвъртък от 20 ч. по Радио София, на 94.5 FM за столицата, на 104.6 за района на Ихтиман; Своге - 90.4; Боровец - 100.0, както и онлайн.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Марко Мескида и неговият импровизиран концерт "Ориус"

Третият августовски "Слънчев джаз+" предлага разговор с испанския композитор и пианист Марко Мескида и запис от импровизирания му концерт "Ориус". Финалът е със специалния ол-старс трибют към Мишел Петручани в рамките на най-големия френски джаз-фестивал, този в Марсиак. Нощта е млада! Слушайте в неделя, от 23:00 ч., на честотите на Радио..

публикувано на 18.08.19 в 07:25

Първи номер едно за Били Айлиш в американския поп радио чарт

След алтернативните среди Били Айлиш покори и мейнстрийма в Щатите. Талантливият млад талант от Лос Анджелис с интригуващо и необичайно звучене се настани на върха в поп радио чарта на Америка с bad guy. Парчето от дебютния й албум When We All Fall Asleep, Where Do We Go? измести дуета I Don’t Care на титаните Ед Шийрън и Джъстин Бийбър от първото място..

публикувано на 16.08.19 в 12:32
Снимка от личния архив на водещия Людмил Фотев от срещата му с Алфредо Родригес и Педрито Мартинес

Фестивални изпълнения на Ришар Галиано и дуото Алфредо Родригес - Педрито Мартинес

Вторият августовски Слънчев джаз+ започва с концертно изпълнение на един от "кръстниците" ни - акордеонистът Ришар Галиано от фестивала в Монреал. В останалата част слушаме кубинското дуо Алфредо Родригес - Педрито Мартинес в разговор за изворите им на вдъхновение и с концерта им на фестивала "Джаз под ябълковите дървета" на живо от Кутанс...

публикувано на 11.08.19 в 07:30

Ед Шийрън и Джъстин Бийбър остават топ избор в американските поп листи

I Don’t Care на Ед Шийрън и Джъстин Бийбър остава на върха на поп радио чарта на Америка. През изминалите седем дни тракът е събрал общо 19, 187 излъчвания и e достигнал 93.966 милиона американци според МидияБейз 24/7. Със своите три седмици на номер едно I Don’t Care e най-дълго задържалият се на топ мястото дует в Щатите от..

публикувано на 09.08.19 в 09:20
Лейди Гага: В плейлистата ли съм? Ох, добре...

120 минути хитове от ХХІ век

Днес предаването отново е посветено на хубавата музика, създадена през последните 18-19 години. Ера, в която компютрите все повече навлизат в музиката. Добре познатите канали на дистрибуция от фабриката, където е произведен диска, до големите магазини и накрая до потребителя постепенно изчезват. Започваме да сваляме музика от Интернет, слушаме я под..

публикувано на 08.08.19 в 10:35

Джазът "превзема" Банско

От вторник до неделя Банско ще бъде джаз, защото започва 22-то издание на Международния джаз фестивал, който постави планинския ни курорт не само на европейската, но и на световната карта на фестивалите. 22 години фестивалът изгражда музикален вкус и естетика и изпълва улиците на Банско с гости от цяла България, че и от куп европейски страни...

публикувано на 06.08.19 в 15:02
Раби Абу-Халил с водещия на

Раби Абу-Халил - с уд от Ливан по световните джаз сцени

И през август ще ви разхождаме из световните джаз-фестивали, като няма да пропускаме и малкото нови заглавия, които си заслужават. Едно от най-хубавите неща на фестивалите са т.нар. "карт бланш", които някои организатори дават на големи артисти. Започваме с Роберто Фонсека, който в Монреал кани... Ерик Трюфа. Продължаваме пак оттам с Ришар..

публикувано на 04.08.19 в 07:30