Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обновиха изцяло Центъра за обществена подкрепа в Своге

Снимка: община Своге

Центърът за обществена подкрепа в гр. Своге е напълно обновен, по проект към Фонд „Социална закрила“. На място, индивидуални и групови консултации получават 40 деца, на възраст от 3 до 18 години, съобщиха от общинската администрация.

За нуждите на центъра е закупено ново оборудване и обзавеждане. Подменена е климатичната система, а специалистите в центъра ще работят на нови компютри.

За развитието на фината моторика на децата, са на разположение помощни пособия и игри. Те ще могат да учат и чрез интерактивна смарт маса, мултимедиен проектор, интерактивна дъска и дисплей- стена.

Изпълнението на проекта е със съдействието на Министерството на труда и социалната политика.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Летище София се нареди сред първите 8 европейски аеропорта с Carbon Accredited Level IV

Летище София получи сертификат с Ниво 4 за намаляване на въглеродните емисии ( Airport Carbon Accredited Level IV – Transformation ), съобщиха от компанията концесионер. Такава акредитация имат само още 8 летища в Европа - новото летище на Истанбул; парижките – Шарл де Гол, Бурже и Орли; Марсилия; Цюрих; Лондон-Лутън и Базел ...

публикувано на 06.06.24 в 15:16

Транспортират пострадала жена от Сандански до София с въздушната линейка

Въздушната линейка ще транспортира пострадала жена от Сандански в София. Тя е с опасност а живота след инцидент при паркиране вчера, съобщи БНТ. Близките на пострадалата са поискали въздушна линейка да я транспортира в столично лечебно заведение. Жената ще бъде настанена  в "Пирогов".

публикувано на 06.06.24 в 12:47

Къде спира водата в София днес

Във връзка с монтаж на спирателен кран на ул. „Буйновско ждрело“, в.з. Калфин дол, се налага спиране на водоподаването от 09.00 до 17.00 часа на живеещите в района на в.з. Терасите, в.з. Бункера, в.з. Малинова долина/Бункера/ и в.з. Калфин дол. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа, „Софийска вода“ ще осигури..

публикувано на 06.06.24 в 06:18

Изрисувайте си индийски слон за късмет

В ателието "Слон за късмет"  тази събота може да се запознаете с индийските слоници Фрося и Луиза , които станаха любимки на много посетители на Софийския зоопарк. Водеща е Росица Маринова – художник-биолог. Вече 21 години тя е водещ на творческите екологични ателиета на Център АЛОС, автор е на 9-те мозайки от капачки в зоопарка.  Ателието..

публикувано на 05.06.24 в 17:45

Активно се разчиства теренът за бъдещата детска болница в Горна баня

Два дни след като репортерска проверка на БНР установи, че не са започнали дейностите по разчистване на терена за бъдещата национална детска болница в столичния квартал Горна баня, от здравното министерство съобщиха, че тези дейности продължават активно. Главчев даде старт на разчистването на терена за Националната детска болница Според..

публикувано на 05.06.24 в 13:51

Ден на бащата с вход свободен в Националния военноисторически музей

На 8 юни (събота), от 10.00 до 17.00 часа, в Националния военноисторически музей ще се проведе Ден на бащата, посветен на специалната връзка между бащите и децата, съобщиха от район „Оборище“. По традиция в началото на лятото НВИМ организира най-големия детски празник, в който всичко е безплатно. Предвидени са различни активности -..

публикувано на 05.06.24 в 09:54

Три дни на различни места в София приемат опасни отпадъци

До края на седмицата – от днес до 7 юни Столичният инспекторат организира кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата . По време на юнската кампания мобилните пунктове ще бъдат отворени между 11:00 и 19:00 ч .  Днес – в Световния ден на околната среда, пункт ще бъде разположен на паркинга пред Столичния инспекторат - на ул...

публикувано на 05.06.24 в 07:59