Валя Балканска отбелязва своя 77–ми рожден ден

Космическият глас на България, народната певица Валя Балканска навършва днес 77 години. През фолклорната си кариера Валя Балканска има над 5000 концерта в родината и извън граница. Удостоена е с орден „Стара планина” за изключителни постижения в..

публикувано на 08.01.19 в 17:26

Втора зимна танцова академия усъвършенства балетни умения на деца от България

Успешно приключи второто издание на Зимна танцова академия към Държавна опера Стара Загора. 25 участника, на възраст между 9 и 19 години, от Стара Загора, Хасково, Варна, Бургас и София преминаха балетно обучение в три основни жанра...

публикувано на 08.01.19 в 16:16

Празник на здравата вода край Мъглиж

Старите българи са вярвали, че на границата между земния и отвъдния свят тече Реката на живота. Знаели са, че Водата пречиства, лекува и помни. Затова повечето от обредите са свързани с действия и наричания, отправени към, от и за Водата:..

публикувано на 04.01.19 в 13:43

Има ли рецепта за справяне със следпразничната депресия

След празниците най-трудно е да се върнем в обикновеното ежедневие, което включва работа, ангажименти, преследване на срокове, тривиални и битови занимания. Ето това съсипва в най-голяма степен усещането за щастие. „Сливането на..

обновено на 02.01.19 в 07:45

75-годишната Катя Христова: Излизала съм от работа заради мач на "Берое"

Вече 60 години тя няма пропуснат мач на футболния „Берое“ в Стара Загора. Заради здравословното си състояние, в последните години наблюдава изявите на „зелено-белите“ по телевизията вместо на стадиона. Въпреки това 75-годишната Катя..

публикувано на 28.12.18 в 12:02

Архитект Дора Иванова: Мечтите са най-хубавата реалност

Младата архитектка Дора Иванова е на път да сбъдне мечтата си – възстановяването на паметника на връх Бузлуджа. През 2014 година тя се прочу с интересен проект за реставрация на дом-паметника на БКП на връх Бузлуджа. 28-годишната Дора Иванова от..

публикувано на 27.12.18 в 17:12
Експонат от музея на фотографията в Казанлък

Казанлък е център на фотографията

Община Казанлък и екипът на Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства подготвя фотоалбум „СтарЪ КазанлъкЪ“ , с идеята, да запази за поколенията облика на града от периода на Възраждането – Освобождението – до края на миналия 20-и век...

публикувано на 27.12.18 в 12:19

Луда глава съм и обичам да се провокирам

Луда глава съм и обичам да се провокирам, признава с усмивка навръх своя имен ден Стефан Диомов. "27 декември прекарвам доста трудно, в непрекъснати телефонни разговори и почерпки. На този ден преброявам приятелите си, допълва маестрото, защото през..

публикувано на 27.12.18 в 11:50
При експедиция до Антарктида

DJ Balthazar: В плен на музиката и пътешествията (Снимки)

Георги Матеев, по - известен като DJ Balthazar, е сред основателите на електронната денс сцена в България. В музикалния бизнес е повече от 20 години.Той има постоянни участия извън страната, изявявал се е в близо 60 държави. А като страстен пътешественик се..

обновено на 24.12.18 в 13:44

Празник на пелина за 12-ти път в село Змейово

За дванайсти пореден път в старозагорското село Змейово днес се проведе Празник на пелина. Той се организира от местното читалище със съдействието на Община Стара Загора. Призът "Най-добър производител на пелин" спечели Мария Димова от Радио..

обновено на 22.12.18 в 16:50