Есента е стъпки от знаци

Есента е стъпки от знаци по шарената черга на земята. Сезон благодатен за писане и рисуване, човек има усещането, че художниците на думите и четката използват максимално времето си, за да черпят от енергията му. Време обичано от поети, художници, писатели,..

публикувано на 07.11.19 в 12:04

Една трета от запитаните в проучване искат иновативни детски градини

 На седми и осми ноември в Аула Магна на Ректората на СУ "Св. Климент Охридски", ще се проведе научно- практически форум "Креативност и иновации в образованието". На събитието, което се провежда за четвърта поредна година, ще бъде представен опитът на..

публикувано на 07.11.19 в 09:50

Дряновският манастир "Св.Архангел Михаил" чества храмов празник на 8-ми ноември

На 8 ноември Дряновският манастир „Св. Архангел Михаил“ отбелязва своя храмов празник. Съвременният манастир е една от десетте най-почитаните светини на Българската православна църква, национален исторически паметник и предпочитан туристически обект...

публикувано на 06.11.19 в 13:22

„Вик за любов“ с Искра Радева на старозагорска сцена

На 12.11 от 19 часа в Синдикалния дом в Стара Загора ще бъде поставена постановката „Вик за любов“. В постановката участват актьорите Искра Радева, Георги Кадурин, Теодор Елмазов, Иван Панайотов, а режисьор е Валентин Ганев. Театър и живот в..

публикувано на 05.11.19 в 12:23

На Деня на народните Будители Исторически музей "Искра" Казанлък посвещава изложбата "От ръката, Тревненска"

На Деня на народните будители Исторически музей „Искра“ в Казанлък посвещава изложбата “От ръката, Тревненска“ , която ще бъде открита в Музея на розата в средата на месец ноември т.г. със съдействието на Музей Тревненска иконописна школа, съобщи в..

публикувано на 30.10.19 в 12:12

Интерактивна зона в ЛХМ „Чудомир“ Казанлък ни връща на работното място на писател от миналия век

Литературно-художественият музей „Чудомир“ в Казанлък обособи нова интерактивна зона „Работилница за спомени“, съобщи за Радио Стара Загора директорът Добрина Матова. Идеята е посетителите да се докоснат до работното място на писател от миналия век –..

публикувано на 30.10.19 в 10:00

„Бродуей ще полудей“ на старозагорска сцена

На 14.11 от 19 часа на сцената на Драматичен театър „Гео Милев“ Стара Загора гостуват Кирил Илиев, Александър Господинов и Илиян Недев или Трио „Тенорите“, с концерт – спектакъла „Бродуей ще полудей“. Те излизат под диригентската палка на Левон..

публикувано на 28.10.19 в 14:12

Виолета Бончева: Есента е време за поезия

Във времето на листопада, когато върху изморената земя, с балетна грациозност, падат обгорените от слънцето медни, бронзови и златни листа, а природата е влязла в ролята на неуморим художник, чиято палитра не знае почивка, броени часове преди откриването на..

публикувано на 25.10.19 в 11:38

Приказни герои украсиха вратите на Регионална библиотека „Захарий Княжески”

През лятото шестима млади художници изрисуваха вратите в   Регионална библиотека „Захарий Княжески” в Стара Загора. Десет от вътрешните врати на станаха посланици на приказки като „Братче еленче”, „Лъвът и мишката”, „Старият елен и малкото..

публикувано на 24.10.19 в 16:00

Цветни кътове радват жителите на Ямбол

В Ямбол започна почистването от тиня и наноси на бетониран участък от река Тунджа.  Водата от бетоновото корито бе източена, специални екипи са изловили останалата риба и са я прехвърлили в съседния ръкав на реката. Служители на общинското предприятие..

публикувано на 24.10.19 в 10:50