30-годишен юбилей празнува първото българско училище в Лондон

На 24 май, Празникът на славянската писменост и култура, българското училище „Иван Станчов“ в Лондон празнува своята 30-та годишнина . По повод юбилея учебното заведение организира празнично тържество, чийто специален гост е популярната поп..

публикувано на 24.05.17 в 13:23

Хиляди се включиха в празничното шествие за 24 май в Стара Загора

Хиляди старозагорци дойдоха днес на централния площад, за да участват в Празника на просветата, културата и писмеността. Повече от час дефилираха по централния булевард с грейнали усмивки, добро самочувствие и много настроение празничните..

публикувано на 24.05.17 в 12:35

В село Оризиво организират благотворителен концерт в помощ на 9-годишната Даниела

Навръх 24 Май в село Оризово, община Братя Даскалови ще се състои благотворителен концерт за деветгодишната Даниела от Стара Загора. Момиченцето боледува от детска церебрална парализа и се нуждае от пари за рехалибитация. В благотворителния концерт..

публикувано на 24.05.17 в 10:31

Проф. Марин Добрев е носител на наградата „Стара Загора“

Носител на индивидуалната   награда „Стара Загора“ тази година е проф. д-р Марин Добрев, директор на Художествена галерия – Стара Загора. Той е автор на идеята, организатор и изпълнител на уникалното Квадринале на Балканската живопис „Митовете и..

публикувано на 24.05.17 в 10:16

Тази вечер връчват наградите за наука, изкуство и култура в Стара Загора

Тази вечер от 18.00 часа в Лапидариума на Регионалния исторически музей ще бъдат връчени наградите за наука, изкуство и култура „ Стара Загора – 2017“ и „Млада Загора – 2017“. 11 са постъпилите предложения за наградата Стара Загора. Сред..

публикувано на 23.05.17 в 16:44

Седем учители бяха удостоени с наградата „Неофит Рилски“

В навечерието на 24 май седем педагогически специалисти в системата на предучилищното и училищното образование от Стара Загора, Раднево и Казанлък получиха наградите „Неофит Рилски“. Отличията от името на Министерството на образованието и науката..

публикувано на 23.05.17 в 14:39

Ще продължим да работим за развитието на Стара Загора, заяви кметът Живко Тодоров

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров смята, че трябва да продължи да работи за развитието на Стара Загора и след получаването на приза  - Най-добър град за живеене в България за 2016 година.  "Градът ни е известен със зеленината си, с правите си..

публикувано на 23.05.17 в 13:34

Свободна книжарница в Сливен

За пета година в Сливен ще се проведе инициативата "Свободна книжарница".  Това е място, където има книга за всеки. Свободната книжарница се организира на принципа на споделянето - без пари, без бартер, без търговия, всичко е безплатно. Това не е..

публикувано на 23.05.17 в 13:30

Дарителска кампания събира речници и учебници за българско училище в Молдова

Тази пролет наводнение унищожава голяма част от учебната литература в библиотеката на гимназията в село Кайраклия, област Тараклия - средище на българите в Молдова. След отправен призив за помощ, стартира кампания за набиране на речници, учебници и..

публикувано на 23.05.17 в 13:05

Размисли на един млад учител за българското образование

Иван Колев е старозагорец, сбъднал своята американска мечта. Завършва "Английска филология" в Чикаго, има и втора специалност по пеене. Неотдавна той се завръща в родния си град след 11 години отвъд Океана. Любимец на своите ученици от Второ основно училище..

публикувано на 23.05.17 в 12:57