Ваня Григорова

Синдикатите обмислят протести срещу предложението първият ден от болничните да не се заплаща

Силно се надявам на повече разум у управляващите да не подадат за разглеждане в Народното събрание предложението първият ден от болничните да не се плаща. В основата на това предложение е желанието да се спестят средства на работодателите, а не борба с..

публикувано на 15.11.19 в 15:33

Председателят на БСП Стара Загора подаде оставка

Валентина Бонева подаде оставка като общински председател на БСП Стара Загора. Решението си Бонева е съобщила пред съпартийците си в четвъртък вечерта, когато местната структура на партията е провела разширено заседание на общинския съвет. „Оставката е..

публикувано на 15.11.19 в 14:23

Изложение „Обичам българска риба“ ще се проведе в Стара Загора

Утре, 16 ноември 2019 г., (събота), в Стара Загора ще се проведе изложение „Обичам българската риба“, организирано от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури и Министерство на земеделието, храните и горите.  На 12 щанда регионални..

публикувано на 15.11.19 в 13:51

Вкусен тридневен фестивал в Елена

Безспорно, еленският бут е великолепен местен деликатес, който още от стари времена скътвали във всяка къща за най-драгите си гости. Откакто вкусното изкушение си има и празник, славата на балканския град нарасна още повече.  За осми пореден път община..

публикувано на 15.11.19 в 11:24

Христо Панчугов: Изборът на Гешев е водещото събитие на деловата седмица

Изборът на Иван Гешев за главен прокурор на България е безспорно водещото събитие на седмицата у нас. Най-тъжното е, че никой не очакваше да има различен резултат. Повече от очевидно е, че не може да има обществено доверие в една институция, чийто..

публикувано на 15.11.19 в 10:16

Ученици - евродепутати за един ден

Природо-математическата гимназия „Иван Вазов“ в Димитровград е сред 20 учебни заведения у нас, които ще бъдат допълнително стимулирани по програмата „ Училища-посланици на Европейския парламент“. Информационното бюро на Европарламента в България дава..

публикувано на 15.11.19 в 09:33

Банкер оглави Общинския съвет в Чирпан

Община Чирпан има шанс да стабилизира финансовото си положение, следвайки план, по който ще се действа в това отношение, сподели пред Радио Стара Загора председателят на Общинския съвет в града на Яворов Иван Станчев. 53-годишният икономист и..

публикувано на 15.11.19 в 09:25

Много добра година за българския туризъм

2019 година е една от най-добрите за туризма у нас с много дълъг и слънчев период  на хубаво време. Няма спад на туристическите посещения в  страната. Само до края на май над 100 хил.  чуждестранни гости  повече  са посетили България. Най-търсени..

публикувано на 15.11.19 в 09:19

Спокойна обстановка, но мокри пътища в старозагорска област

Спокойна е обстановката по пътищата в старозагорска област тази сутрин, съобщи дежурният в Областно пътно управление Денчо Денев.  Няма въведени ограничения на движението, но пътните настилки на проходите "Шипка" и "Република", както и на..

публикувано на 15.11.19 в 07:08

Вълнуващата история на Мария Тертер е при първите си читатели

Един нов, исторически, български, роман започна своето чакано пътешествие към читателите. Неговото име е "Мария Тертер- Царицата", а вълнуващата история за тази изключителна жена останала в сянката на вековете е разказана от талантливото перо на Людмила..

публикувано на 14.11.19 в 19:19