БСП пуска жалба до прокуратурата за спиране на заповедта за избиване на животните

Евтаназирането на животни в боляровското село Шарково в момента е спряно. Сред протестиращите е и лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя обяви, че формацията пуска  спешно жалба до прокуратурата, с която настоява за спиране на заповедта за избиване на..

публикувано на 15.07.18 в 13:28

На гости при стареца и морето - СНИМКИ

Нос Шабла е най- източната точка на България. Една от забележителностите на страната ни е фарът на Шабла , а на няколко метра от него се намира друга местна забележителност - кръчмата При Бай Пешо . В малкото, облицовано с дърво капанче, към..

публикувано на 15.07.18 в 10:00

Умъртвяването на овце и кози в боляровското село Шарково е временно преустановено

Умъртвяването на овце и кози в боляровското село Шарково е временно преустановено. Избиването на животните се наложи заради открито в района огнище на чума. Протестиращи от различни неправителствени организации и политически движения не допускат..

публикувано на 14.07.18 в 13:35

Отбелязваме 150 години от гибелта на Стефан Караджа и Хаджи Димитър

Десетки се събраха днес на връх "Хаджи Димитър", за да отбележат 150-годишнината от гибелта на Хаджи Димитър и Стефан Караджа. Организатор на честванията са община Казанлък, Национален Парк Музей "Шипка Бузлуджа" , Исторически музей Искра в Казанлък...

обновено на 14.07.18 в 12:46

Чирпан е без вода днес

От "Водоснабдяване и канализация" в Стара Загора съобщават, че Чирпан ще е без вода в съботния ден. Причината - ремонт на електропреносната мрежа на НЕК може да доведе до възможни смущения на водоснабдяването в района. Засегнатите от прекъсването на водата,..

публикувано на 14.07.18 в 09:47

Фестивал на лавандулата за пета поредна година в Средно градище

За пета поредна година чирпанското село Средно градище ще бъде домакин на Фестивала на лавандулата на 14-ти юли.  Наред с тр адиционните конкурси за фотография „Лавандулови импресии“ , за кулинарни шедьоври с използването на дъхавата билка, избор н..

обновено на 14.07.18 в 09:39

Честването на 150-тата годишнина от подвига на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа e днес

Кулминацията на честванията на 150-тата годишнина от безсмъртния подвиг на войводите Хаджи Димитър и Стефан Караджа и техните четници  ще се състои на 14 юли на историческия връх Бузлуджа. Честването е под патронажа на вицепремиера и министър на..

обновено на 14.07.18 в 08:47

Млади доброволци към галерията в Димитровград подреждат изложба

Живописна изложба "Усет за вода" е подредена в димитровградската художествена галерия "Петко Чурчулиев", съобщиха от там. В експозицията са включени произведения от фонда на културния институт. Представени са 9 автора с 12 платна. Сюжетът на живописта са..

публикувано на 13.07.18 в 15:53

Дарители от чужбина дават по 200 лв. за всяко новородено в родопско село

Родителите на всяко новородено бебе в село Момчиловци ще получават по 200 лв. , като фондът за подпомагане на млади семейства е осигурен с дарение на българи, живеещи в чужбина, съобщиха от кметството. Учреден е семеен фонд с даренията на Надя..

публикувано на 13.07.18 в 15:41
Петър Славов

Петър Славов: „Промените в закона ще доведат до поскъпване на горивата“

Приетите промени в законодателството, касаещи търговията с горива, са  лобистки и обслужват едрите търговци. Тази категорична оценка по повод решението на парламента да въведе нови ограничения за сектора направи в ефира на Радио Стара Загора..

публикувано на 13.07.18 в 15:28