Първан Симеонов

Провалът на преговорите за съставяне на правителство бе очакван според Първан Симеонов

Провалът на преговорите за съставяне на правителство в рамките на този парламент бе очакван. Президентът Плевнелиев забави процедурата по връчването на мандатите. Причините за това могат да бъдат различни. Така коментира в ефира на Радио Стара..

публикувано на 21.12.16 в 10:55
Димитър Танев

Димитър Танев, РБ: Ще има ли ново правителство сега, ще стане ясно в понеделник

Ключов фактор за съставяне на правителство в рамките на 43-тото Народно събрание от групата на Реформаторския блок е наличието на парламентарно мнозинство, с помощта на което, да бъдат осъществени започнатите реформи, заяви за Радио Стара Загора..

публикувано на 16.12.16 в 14:35

Книга за музикално-продуцентската дейност на БНР ще представи д-р Момчил Георгиев в Стара Загора

Своята книга „Запис. Тишина“ посветена на ролята на Българското национално радио за развитието на българската музикална култура, ще представи в Стара Загора д-р Момчил Георгиев- член на Управителния съвет на радиото. Срещата на автора с публиката..

публикувано на 08.12.16 в 14:14

Георги Киряков, политолог: Големите партии печелят от предсрочни избори. Бежанската криза се използва за отвличаща вниманието маневра- "Да разлаем кучетата"

Резултатите от изборите за президент показаха, че потенциала на този парламент е изчерпан. Това заяви за Радио Стара Загора политолога Георги Киряков. По думите му някои политически сили считат, че този потенциал не е изчерпан и търсят вариант за..

публикувано на 01.12.16 в 11:24

Живко Тодоров: Спортът се отблагодарява на Стара Загора

"Двете награди, които получи нашият град преди дни, ни мотивират да работим още по- усърдно за развитието на Стара Загора като спортен център"- заяви кметът Живко Тодоров, коментирайки своята награда "Кмет на годината" в категорията "Спорт и младежки..

публикувано на 18.11.16 в 14:51
Снимка: Жейна Желева

Старозагорски съветник от ГЕРБ лансира социално значима концепция

Виктор Драголов е наследник на известната в спортните среди фамилия Драголови. Страстните фенове на ПФК „Берое“ още помнят виртуозната игра на бащата Васил от недалечното минало, когато зелените пишеха славната история на любимия старозагорски отбор...

публикувано на 16.11.16 в 10:58

Първан Симеонов, политолог: Поредица от грешки провалиха ГЕРБ на изборите

Бойко Борисов направи няколко грешки в тази кампания. Той очакваше друг лидер и друг стил на БСП. Там обаче надделя една много експанзивна, амбициозна и на моменти хазартна линия, абсолютна игра „ва банк“, която обаче успя. Втората грешка на..

публикувано на 14.11.16 в 11:19

От Мрежата на доброволците определят като провал организацията на гласуването в чужбина

В отворено писмо до ЦИК и МВнР от Мрежата на доброволците и участници в СИК извън страната предупреждават за рискове пред изборния процес в чужбина на втория тур на изборите за президент. Според представители на Мрежата, организацията по..

публикувано на 10.11.16 в 15:05
Камелия Конакчиева - Трибулен

Старозагорци ще участват в празника на българското училище в Париж

10 години от създаването си тържествено ще отбележи на 11 ноември българското училище „Кирил и Методий“ в Париж. Програмата на честването включва дискусии с участието на Асоциацията на българските училища в чужбина и представители на МОН,..

публикувано на 10.11.16 в 14:51

Собственици в кв. „Бедечка“ атакуват решението на Общинския съвет в съда

Осем жалби са подали собственици на имоти в кв. „Бедечка“ срещу решението на Общинския съвет в Стара Загора за изменение на действащите устройствени планове за територията. Наследниците на земи атакуват промяната в Старозагорския административен съд...

публикувано на 20.10.16 в 15:29