"Индъстри Уоч": Стара Загора има голям потенциал за привличане на чуждестранни инвеститори

Потенциалът на Стара Загора за привличане на индустриални инвеститори е изключително голям, заяви пред Радио Стара Загора   Георги Стоев – управляващ съдружник в консултантската компания "Индъстри Уоч", ангажирана от Клуба на работодателя да..

публикувано на 10.03.17 в 13:32

Обсъждат „ Бялата книга за бъдещето на Европа“ и възможните варианти

„ Бялата книга за бъдещето на Европа“ и възможните варианти обсъждат днес експерти в София.  В тези пет сценария са включени и  най-крайните позиции – ЕС да се развива по сегашния модел и след време да се стигне до разпадане по инерция или да се..

публикувано на 09.03.17 в 15:52

Живко Тодоров: Решихме да помогнем на Кукления театър, защото е на всички старозагорци

Община Стара Загора да отпусне средства за ремонт на покрива на Кукления театър, който протече в резултат на обилния снеговалеж през януари, предлага кметът Живко Тодоров. Предложението е включено в дневния ред на предстоящата следващата..

публикувано на 16.02.17 в 16:42

Христиан Даскалов: Трябват повече експерти в процеса по мониторинг на европрограмата „Наука и образование“

Липсата на адекватно разделение на управляващите и контролиращите органи на проектите по оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ са основната причина за критиката от  Европейската комисия и заплахата да бъде спряно..

публикувано на 15.02.17 в 10:24

акад. Георги Марков: За съжаление политиците нямат време да четат история

За съжаление политиците нямат време да четат история. Те казват „Ние сега правим историята. Не ни губете времето“. Това сподели в Казанлък акад. Георги Марков. Българските политици трябва да избегнат „сателитния синдром“, вечното люшкане между запада..

публикувано на 07.02.17 в 14:56

Георги Киряков: Румънският модел за борба с корупцията задълбочава политическата криза в страната

Промените в антикорупционните закони на управляващите в Румъния е опит да се овладее институционалната криза, която предизвиква всеки опит да се тръгне в посока отмяна на досегашния модел на третиране на корупцията. Това заяви в интервю за Радио..

публикувано на 03.02.17 в 17:38

Повишаването на доходите е основна цел на "Нова република"

В програмата си за предстоящата кампания за парламентарните избори "Нова република" ще стъпи на неизпълнените точки от програмата на Реформаторския блок, която същите хора писахме преди 3-4 години. Това заяви в интервю за Радио Стара Загора..

публикувано на 03.02.17 в 11:43
Снимка: Личен архив

Нови възможности пред бизнеса в Стара Загора

Квалифицирана работна ръка за бизнеса и привличането на нови инвестиции към Старозагорския регион ще бъдат основни приоритети в работата на Димитър Гайдаров. Той е новият председател на Клуба на работодателя в областния град, избран преди седмица...

публикувано на 02.02.17 в 14:00

Димитър Ганев:" Не беше изгодно нито за президента, нито за БСП служебното правителство да бъде с червен профил"

"Основната задача на служебния кабинет, начело с Огнян Герджиков, е да осигури провеждането на честни и прозрачни парламентарни избори. Служебното правителство обаче не е ограничено по никакъв начин от Конституцията и то има пълните правомощия, които имат..

публикувано на 27.01.17 в 16:33

"Румен Радев бе избран, за да премахне досегашната политическа класа", според Първан Симеонов

"Румен Радев спечели от репликата към някои депутати, че им остава една седмица. Той бе избран именно, за да премахне досегашната политическа класа" . Това мнение изрази в интервю за Радио Стара Загора политологът Първан Симеонов. Той очаква служебното..

публикувано на 23.01.17 в 12:27