Лазар Младенов- председател на Българския културен клуб в Скопие: „Пътят на българщината е трънлив, но ние няма да спрем да вървим по него“

На днешния 20 юли християнската църква почита Светия пророк Илия. Днес е денят, в който историята отбелязва 114-та годишнина от обявяването на Илинденско- Преображенското въстание, което в новата ни история е връхната точка в опитите на българския..

публикувано на 20.07.17 в 22:35

Торлака с книга за цар Ивайло в истинската му светлина

„ Иваил Цар” е най-новата книга на писателя Стоян Николов – Торлака, който стана популярен с трилогията си  „Северозападен роман”, "Автономията" и "Май ше ни бъде ...". Романът е исторически и ще бъде в две части. Първата част е вече написана,..

публикувано на 06.07.17 в 14:34

Георги Киряков: Промени в Изборния кодекс за въвеждане на смесена избирателна система не решават проблемите

"БСП ще внесе в НС Законопроект в Изборния кодекс за въвеждане на смесена избирателна система. Това не решава проблемите с изборите и изборното законодателство", коментира в ефира на Радио Стара Загора политологът Георги Киряков. "Разделянето на..

публикувано на 29.06.17 в 09:30

Д-р Нигяр Джафер: Антиваксинални настроения набират скорост у нас

Очаквам в началото на следващата седмица Веселин Марешки да се откаже доброволно от депутатския си имунитет, коментира пред Радио Стара Загора заместник – председателят на НС д-р Нигяр Джафер , след като по-рано днес главният прокурор внесе..

публикувано на 23.06.17 в 14:44

Първан Симеонов видя голяма победа за защитниците на парк „Бедечка“

„Референдумът за „Бедечка“ е грамадна победа на тези, които искат тази територия да бъде парк. Въпреки объркания въпрос и негативната кампания, тези 20 000 гласа „да“ са огромна група от хора, която каза ясно своето мнение и даде мандат на общинското..

публикувано на 19.06.17 в 13:28

Заплашително писмо е мотивирало областния лидер на Народен съюз Евгени Жеков да работи в полза на "Бедечка" като парк

Областният председател на Народен съюз и бизнесмен от Стара Загора Евгени Жеков опроверга тиражираните твърдения, че той е двигателят на протестите срещу застрояването на спорната територия около река Бедечка. В интервю за Радио Стара Загора Жеков..

публикувано на 15.06.17 в 13:57

Мария Динева: Големите собственици на парцели в „Бедечка“ мълчат

„Отдавна казусът „Бедечка“ е политически и затова и групата съветници от „Народен съюз“  сме длъжни да оповестим позицията си пред обществото. Многократно сме заявявали, че подкрепяме кмета Живко Тодоров и сега заставаме зад него и запазването на..

публикувано на 13.06.17 в 15:54
Снимка: Интернет

Арх. Веселин Беров: „Да“ за „Бедечка“ обрича на дългове и наследниците на нашите деца

Отговор „Да“ на предстоящия в неделя, 18 юни, референдум за „Бедечка“, означава Община Стара Загора да затъне в задължения, които ще плащат нашите наследници и наследниците на нашите наследници, заяви в интервю за Радио Стара Загора арх. Веселин..

публикувано на 13.06.17 в 14:15
Атанас Атанасов ДСБ

Атанас Атанасов: ДСБ ще работи за създаването на дясна алтернатива на досегашното управление на страната

Атанас Атанасов бе избран в събота за председател на партия Демократи за силна България. Той победи в оспорвана битка евродепутата Светослав Малинов. В първото си интервю за Радио Стара Загора като лидер на ДСБ генерал Атанасов заяви, че основен..

публикувано на 12.06.17 в 17:37
Петър Славов

Машинното гласуване- възможно ли е и в България? Ще окажат ли ефект новите мерки за борба с катастрофите по пътищата, разговор с бившия народен представител Петър Славов

Бившите народни представители Петър Славов, Мартин Димитров и Методи Андреев са изпратили официално запитване до ресорния вицепремиер Томислав Дончев във връзка с подготовката за реализиране на машинно гласуване у нас. По този повод разговаряме с..

публикувано на 09.06.17 в 14:39