Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Берое" загуби тежко от ЦСКА-София

"Берое" записа изключително неприятна загуба с 0:4 като гост на преимувания тим на "Литекс", който тази година играе в Първа лига под името ЦСКА-София. Основна заслуга за загубата имаше главният съдия на срещата Станислав Ставров, който предреши изхода на двубоя още в самото начало, след като отсъди спорна дузпа в полза на домакините.

Старши-треньорът на "Берое" Александър Димитров отново направи доста промени в състава си в сравнение с предишния мач на отбора. За първи път от началото на сезона Емин Ахмед започна като титуляр и застана в дясната част на халфовата линия. Карлос Охене дебютира като титуляр в шампионата, Александър Василев отново игра като ляв краен защитник, а на върха на атаката бе застанал Радослав Кирилов. Останалите титуляри в зелено бяха вратарят Благой Макенджиев, защитниците Венци Василев, Иво Иванов и Илия Миланов, и халфовете Кохей Като, Неманя Милисавлевич и Атанас Зехиров. За съжаление смените в лицето на Давид Манга, Георги Божилов и Маркитос по никакъв начин не промениха статуквото на терена

Двубоят започна със спорна дузпа още в третата минута. Станислав Ставров измисли нарушение в наказателното поле на домакините при единоборство за топката между Илия Миланов и Диого Виана в наказателното поле. Давид Шимао не сгреши от бялата точка и зарадва малкото фенове на преименувания тим на "Литекс", дошли на стадиона в неделната вечер.

Вместо "Берое" да изравни непосредствено след шокиращото начало, Радослав Кирилов изпусна сам срещу Георги Китанов, а в ответната атака Густаво Кулма се разходи между беройските защитници и стреля в долния десен ъгъл на Макенджиев за 2:0.

В 15-та минута Ставров за пореден път изнерви до краен предел треньорската скамейка на "Берое", когато не бе отсъден кристален фаул срещу Неманя Милисавлевич в близост до наказателното поле, което даде шанс на домакините да организират бърза контраатака, която обаче не се увенча с успех.

Поредното си безумие Ставров сътвори в края на полувремето, когато дълъг рейд на Охене завърши със задържане и спъване на беройския футбол от страна на играч на домакините пред наказателното поле, а съдията отсъди...нарушение в атака.

Началото на второто полувреме започна както и първото - кошмарно за всички, които обичат "Берое". Удар на Диого Виана рикошира в тялото на капитана на "зелените" Иво Иванов и излъга Макенджиев за 3:0.

Четвъртият гол за домакините падна в 81-та минута. Руи Педро бе изведен от Давид Шимао сам срещу Макенджиев и не сгреши за 4:0.

По този начин "Берое" записа втора поредна загуба през тази седмица след шокиращото отпадане от "Септември" за Купата на България. Тимът на Александър Димитров заема петото място в класирането с актив от 13 точки и мач по-малко. В следващия си мач старозагорци са домакини на "Черно море" в петък, 30 септември, от 20 часа.

ЦСКА-София - "Берое" 1:0 Давид Шимао 5 - дузпа, 2:0 Густаво Кулма 9, 3:0 Диого Виана 50, 4:0 Руи Педро 81

ЦСКА-София: 12. Георги Китанов, 11. Станислав Манолев, 23. Александър Дюлгеров, 4. Божидар Чорбаджийски, 3. Антон Недялков, 17. Давид Шимао, 21. Руи Педро, 6. Рубен Пинто(64 мин. Петрус Брумал), 7. Диого Виана(35 мин. ж.к. заменен в 70-та мин. от Александър Георгиев), 10. Арсенио Нунеш, 26. Густаво Кулма(66 мин жк. заменен в 76-та мин. от Уилмар Джордан)

"Берое": 22. Благой Макенджиев, 24. Венцислав Василев, 6. Иво Иванов( 5 мин. ж.к.), 71. Илия Миланов(4 мин. ж.к), 13. Емин Ахмед, 4. Кохей Като, 18. Атанас Зехиров(46 - 77. Давид Манга), 20. Неманя Милисавлевич, 3. Карлос Охене(72 мин. 27. Маркитос), 19. Александър Василев, 9. Радослав Кирилов

главен съдия: Станислав Ставров (Велико Търново)
асистент-съдии: Иво Колев (София), Илиян Капарашев (Велико Търново)
допълнителни асистент-съдии: Тихомир Алексов (София), Радослав Гидженов (Пловдив)
четвърти съдия: Георги Калудов (Пловдив)
делегат на БФС: Александър Радовски (София)
съдийски наблюдател: Йордан Иванов (София)



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Шест медала спечелиха тежкоатлети от „Аполон“

В Русе бе проведен Държавният личен шампионат по вдигане на тежести за всички възрастови групи. При кадетките до 15 години възпитаничките на старозагорския клуб „Аполон“ Рени Георгиева и Албена Стефанова грабнаха титлите в категории съответно до..

публикувано на 02.07.24 в 09:21

Пети места в Европа за Даяна Стойчева и Божидар Добрев

В сръбския град Нови Сад днес започва Европейското първенство по борба за юноши и девойки до 20 години. Треньорът на националите в свободния стил в тази възраст и на клуб „Берое“ Диян Динчев ще разчита на своите възпитаници Калоян Атанасов до 70..

публикувано на 01.07.24 в 15:37

Волейболни таланти се готвят в Стара Загора

В старозагорската спортна зала "Иван Вазов" преди седмица започна третото издание на „Турнир на талантите“. За трета година поред Комисията за детско-юношески волейбол към БФВ организира събитието, чиято цел е усъвършенстване и развитие на..

публикувано на 01.07.24 в 14:55

И в летните горещини тренираме за здраве и от любов към себе си

С труд и постоянство се постига всичко. Това е максима, която важи и за спорта, споделя Сребрина Зефирова, професионален треньор с  дългогодишен опит в разработване на индивидуални хранителни режими, както и  групов инструктор. "Няма рецепта общовалидна..

публикувано на 29.06.24 в 12:16

Стара Загора е домакин на Европейското първенство по футбег

Над 30 участника се включват в Европейското първенство по футбег, което се провежда събота и неделя (29.06.и 30.06) в Стара Загора. От 12.00 до 20.00 часа на кортовете за бадминтон в парк "Митрополит Методий Кусев"(Аязмото) състезатели от различни..

публикувано на 29.06.24 в 10:09

Калина Косева завърши първа в силен международен турнир

В Пазарджик се провежда силен международен турнир по бадминтон за юноши и девойки до 19 години. В него старозагорецът Теодор Митев, който е 17 годишен, спечели с 2:1 гейма срещу силен противник от Турция и се класира за осминафинала. В..

публикувано на 28.06.24 в 14:21

"Берое" подписа с ляво крило

"Берое" си осигури подписа на лявото крило от Доминиканска република Хуанка Пинеда , съобщиха от клуба. Играчът парафира със старозагорци и ще се включи в подготовката на отбора. Пинеда е 24-годишен, висок 1.80 см, идва в България от мексиканския..

публикувано на 27.06.24 в 16:03

Юноши и девойки на „Траяна“ ще стартират и при големите

От днес до неделя в София се провежда Държавното лично-отборно първенство по плуване в две възрастови групи, мъже и жени и юноши и девойки старша възраст. „В първенството ще участват 460 състезатели от над 50 български клуба“, съобщи за радио..

публикувано на 27.06.24 в 09:36
Facebook: Дончо Атанасов

ДЮШ на "Берое" се разпада, Дончо Атанасов също напуска

Втори треньор в рамките на ден обяви, че се разделя с детско-юношеската школа на футболния "Берое". На фона на негодуванието на привържениците, прекъснали за кратко контролата между "зелено-белите" и "Етър", Дончо Атанасов оповести раздялата си с клуба...

публикувано на 26.06.24 в 19:07
Фенове прекъснаха контролата

Фенове на "Берое" скочиха на Банато, прекъснаха контролата с "Етър"

Контролата между "Берое" и "Етър", беше прекъснат за десетина минути. Приятелският двубой започна в 18ч. на тренировъчното игрище до стадион "Локомотив", но беше прекъснат от феновете на "зелено-белите" десетина минути след началото. Още преди старта на..

публикувано на 26.06.24 в 18:35