Светослав Сотиров: „ Слушайте музата си!“


„Човек трябва да избере с какво да бъде различен. С какво това, което той създава като изкуство, ще бъде различно. Смея да твърдя, че когато става въпрос за вокална музика и когато искаш да си различен, посланието на текста, който слагаш в музиката си, е от определящо значение“ – споделя Светослав Сотиров, авторът на единствения по рода си учебник по текстопис в България.

Сотиров е преподавател по текстопис в първата по рода си програма Master Class Singer-Songwriter на Voice Academy, както и водещ преподавател в дисциплината Мusic Business Foundations в академията. От тази година той е и изпълнителен директор на Българска музикална асоциация.

Обучава ученици на различна възраст, като някои от тях имат вече издадени своите авторски песни. Той самият пише текстове на песни на български и английски език, но съветва начинаещите да заложат на богатството на родния си език.

За идеята за създаване на подобна система и систематизирането й в учебник, за музата, интуицията, за това кое е първото – музиката или текстът и защо твърди, че текстописът е и занаят, който може да бъде научен, чуйте в интервюто на Мария Стефанова със Светослав Сотиров :Още от категорията

Любителите на комедийното кино в Габрово могат да видят 17 продукции в програмата на "Смешен филм фест"

Любителите на комедийното кино могат да видят 17 кинопродукции в програмата на "Смешен филм фест" . Осмото издание на фестивала започва на 18 октомври в зала "Възраждане" и ще продължи до 24 октомври. Това съобщи  Радослава Балевска - началник отдел..

публикувано на 17.10.17 в 14:09

Мария Мутафчиева: “Вярвам в любовта!“

Време е за музика и за една от любимите български групи „Мери Бойс Бенд“. Вокалът Мария Мутафчиева представи новата им песен „Пак да срещна твоето лице“. „Песента е с интересна история“ – споделя Мутафчиева, която вярва в любовта и доброто. Освен..

публикувано на 17.10.17 в 12:26

Веси Бонева с авторски фолклор в най-новият си музикален проект „Елате си”

Да запазим българският дух, да превърнем омразата в любов един към друг са част от темите застъпени в най – новият музикален проект на изпълнителката Весела Бонева. „Елате си“ е един проект, който призовава българите, където и да са по света, да се..

публикувано на 13.10.17 в 13:41
Снимка: Минко Минев

Музика без ограничения е мотото на журналиста Боян Бочев

Боян Бочев е музикален журналист, PR и селектор. Работил е като координатор и PR във водещия музикален лейбъл на Владимир Ампов- Графа – Монте Мюзик в рамките на година и половина. Боян има история и с проекта Music Space TV, както и с медиите Радио..

публикувано на 12.10.17 в 11:13

Димо Генов отбелязва 70-та си годишнина с изложба (Снимки)

49 живописни платна са включени в самостоятелната изложба на старозагорския художник и дългогодишен уредник в Художествената галерия в Стара Загора Димо Генов . Експозицията бе официално открита късно снощи в западната зала на Градската художествена..

публикувано на 11.10.17 в 14:13

Старозагорската опера поставя "Сарсуела"

Концерт-спектакълът „Сарсуела“   ще бъде представен на старозагорската публика на 14 октомври от 19:00 часа в Операта. Диригент е Свилен Симеонов, хореографията е на Ромина Славова, участват  оркестър и балет на Държавна опера-Стара Загора . Не..

публикувано на 11.10.17 в 14:03

Пътуващите книги на Стара Загора възраждат литературните вторници

От днес, 10 октомври, литературните вторници отново ще събират приятели на книгите в Стара Загора. От 18,30ч. на Нашето място всички, които обичат да говорят за литература или търсят хора, с които да споделят впечатления от прочетеното ще могат да се..

публикувано на 10.10.17 в 15:02

Алекс Манчев и Жената в неговия обектив

Алекс Манчев е фотограф – артист, който отразява в обектива си Жената като богиня. На 30 октомври Алекс ще представи и първата си самостоятелна изложба. Фотосите са изцяло черно – бели, 30 на брой и показват жената не само като тяло, а като емоционалност..

публикувано на 09.10.17 в 15:57

Музикалното шоу на Графа идва в Стара Загора

Стара Загора е третият от петте града във втората част на националното турне на Графа и неговата лайв банда. На 18 октомври в Спортната зала „Иван Вазов“ известният певец ще излезе на сцената заедно с музикантите Миро Иванов(китара), Васето..

публикувано на 09.10.17 в 12:24

Град, възкръснал от руините

В празничния 5 октомври в  РИМ - Стара Загора ще бъде изнесена безплатна беседа на тема  "Град, възкръснал от руините". Тя ще  акцентира върху облика на града след Освобождението  - първите частни и обществени сгради, които са построени в..

публикувано на 05.10.17 в 14:14