Социална платформа образова безплатно стотици сънародници в Лондон

Създателите й вярват, че само така българската общност ще издигне имиджа си

Катрин и партньорът й в живота, Бисер Джамбазов са създатели на Българска социална платформа в Лондон. Целта им е да помагат на сънародници като организират много евтини или безплатни курсове по английски език. Организират и други, професионални курсове и съдействат за издаването на различни документи, отново безплатно. Казват, че ги води чувството им за справедливост, защото не намират за редно сънародници да се опитват да печелят пари от това, че ще помогнат на новодошлите в Англия българи, за да се сдобият с документи, необходими за живот и работа в страната.

След 5 години живот в Лондон, двамата решават с личен пример и доброволен труд да покажат, че хората трябва да си помагат безкористно, защото това ще помогне на българската общност да поддържа един добър имидж във Великобритания. Създават организацията през 2017г., но дейност, която са извършвали от дома си, са имали още от 2012г. От началото до днес са помогнали на около 1500 души на възраст от 5г. до 50+ години. Днес в платформата могат да се обучават между 100 и 120 ученици.

Създателите на центъра са убедени, че доброто владеене на езика може да осигури на всеки чужденец много по-добро качество на живот и може да извади българската общност от общоприетия й имидж на ниско квалифицирана работна ръка.

Повече можете да чуете в звуковите файлове от разговора на Ина Николова с Катрин Иванова.

А платформата можете да откриете във фейсбук:

https://www.facebook.com/bulgariansocialplatform/?__tn__=kCH-R&eid=ARBOSdxApyb-Kqccp7QJsZ-H92U9mbJQ8KxBerOwTVwekfafhKkEnAuUrCjeRJawSzGh1tYKXZM_Cl1J&hc_ref=ARQOyGTXxGrvZeJCISD5cuxNeGA9vfsk4XjX6eiPrPeR0fZ3F29tdqfkJHawFTTty_Q&fref=nf&__xts__[0]=68.ARC4lVr42Or5USYseAP6FPpfKgzMk44vSEQF0n72GbbRZXOHOdNg8J_MltqEg8dNO001L_uelSjsEzivYU8crWMqFXKMwN19HcV4RxnFxv13wHiH571m3fqcqpsebJccPvvCjUld9lp-HzgmS5aU8RrO04EjKZ17CGOgle3vSw967VbweeuuxcqvQyxeBWDvG6v3FP7XusPs6QneoaJlaZ8VLy4x-DT5_M_J7U4-eL5T9RHUWN__h9ctEUl0EjInRPdfPf-bTPt0jx_pMDvxCSNwAaEbGaQzAEVgHCghAerg84Ljz9sCMgSRE6NvAnRhA6knkZtR2gs3OEE

Галерия

Още от категорията

Ива Ангеличева представя български творци в Англия

Ива Ангеличева е от Велико Търново. Тя е само на 24 години, но тази година се състоя третото поредно годишно издание на фестивала „Дива Роза“, организиран в Лондон от нейната агенция. Той представя български музиканти, родни храни, облекла, традиции..

публикувано на 13.10.19 в 11:50
Деси Колева

Деси Колева: Българският бизнес в чужбина преуспява

Днес ви представяме Деси Колева, една от дамите – основателки на Федерацията на националните бизнеси в Англия, които пък са инициатори на Българските бизнес награди. За тях ви разказвахме още през месец май, чрез участието на старозагорката..

публикувано на 06.10.19 в 11:50
архитект Елена Димитрова

Работещите закони поставят една красива гледка над бизнеса и печалбите

Елена Димитрова е архитект, на 27-години, от София. Завършила е образованието си в Лондонския University of Westminster, в момента работи и живее в Англия. Тя е част от екипа на дизайн ориентирано студио, което изработва идейни проекти за..

публикувано на 29.09.19 в 11:50
Така изглеждат ученическите униформи в едно английско училище в Глостър

В британските училища най-важното е взаимното уважение

В седмицата, в която започна новата учебна година в рубриката „Британско-български истории“ ви представяме една българска учителка, която преподава в Лондон. Десислава Димитрова е работила повече от 18 години като учител и в системата на..

публикувано на 22.09.19 в 11:50

Вера Маринова – Аткинсън: Трябва да водиш в нещо, за да се състезаваш

Вера Маринова е едно от най-големите имена в българската спортна журналистика. С нейния глас и коментари свързваме най-успешните години на българската художествена гимнастика от времето на Златните момичета. Тя самата също е била Златно момиче, част от..

публикувано на 15.09.19 в 11:50
Ирен Ценова

Ирен Ценова: Българската жена e моето вдъхновение

В рубриката „Британско-български истории“ днес ви представяме Ирен Ценова, а чрез разговора с нея, и една нова услуга, която все още не е професия, но навлиза сериозно на пазара на труда. Ако използваме най-употребявания все още английски термин..

публикувано на 08.09.19 в 10:50

Спортът възпитава ценности

Поредната среща в "Британско-български истории" е със старозагореца Веселин Иванов, състезател и треньор по бойно самбо, ММА и Сан-да. Той е Световен шампион по бойно самбо в категорията си за 2015 година, Европейски шампион за 2013-та. Спортист номер..

публикувано на 01.09.19 в 10:50
Миро Кокенов като водещ на българското тържество послучай 24 май в Сохо, Лондон, 2019г.

Старозагорец се снима в най-стария английски докторски сериал

Събеседникът, който ви представяме в рубриката „Британско-български истории“ е Мирослав Кокенов. С него вече сме ви срещали преди година, той е старозагорец, актьор, вече реализирал се по сцените в Лондон. Миро играе с голям успех на английски и..

публикувано на 25.08.19 в 10:50

Мечтая да остарея сред лозята в Англия

Поредната среща в рубриката „Британско-български истории“ е с Людмил Ангелов. Той е главен мениджър, който ръководи отглеждането на лозята на най-старата винарна в Англия, Denbies wine estate, трета по големина в страната сред още 180 производители...

публикувано на 11.08.19 в 10:50
Асен Бозаджиев

Асен Бозаджиев: След всеки край идва ново начало

Асен Бозаджиев е поредният българин-емигрант, с който ви срещаме. Той е от Велинград. В България е имал собствена фабрика с 40 работници и 3 магазина, но кризата от 2008г. го принуждава да фалира и да емигрира. В Англия е от 8 години и..

публикувано на 29.07.19 в 09:42