Социална платформа образова безплатно стотици сънародници в Лондон

Създателите й вярват, че само така българската общност ще издигне имиджа си

Катрин и партньорът й в живота, Бисер Джамбазов са създатели на Българска социална платформа в Лондон. Целта им е да помагат на сънародници като организират много евтини или безплатни курсове по английски език. Организират и други, професионални курсове и съдействат за издаването на различни документи, отново безплатно. Казват, че ги води чувството им за справедливост, защото не намират за редно сънародници да се опитват да печелят пари от това, че ще помогнат на новодошлите в Англия българи, за да се сдобият с документи, необходими за живот и работа в страната.

След 5 години живот в Лондон, двамата решават с личен пример и доброволен труд да покажат, че хората трябва да си помагат безкористно, защото това ще помогне на българската общност да поддържа един добър имидж във Великобритания. Създават организацията през 2017г., но дейност, която са извършвали от дома си, са имали още от 2012г. От началото до днес са помогнали на около 1500 души на възраст от 5г. до 50+ години. Днес в платформата могат да се обучават между 100 и 120 ученици.

Създателите на центъра са убедени, че доброто владеене на езика може да осигури на всеки чужденец много по-добро качество на живот и може да извади българската общност от общоприетия й имидж на ниско квалифицирана работна ръка.

Повече можете да чуете в звуковите файлове от разговора на Ина Николова с Катрин Иванова.

А платформата можете да откриете във фейсбук:

https://www.facebook.com/bulgariansocialplatform/?__tn__=kCH-R&eid=ARBOSdxApyb-Kqccp7QJsZ-H92U9mbJQ8KxBerOwTVwekfafhKkEnAuUrCjeRJawSzGh1tYKXZM_Cl1J&hc_ref=ARQOyGTXxGrvZeJCISD5cuxNeGA9vfsk4XjX6eiPrPeR0fZ3F29tdqfkJHawFTTty_Q&fref=nf&__xts__[0]=68.ARC4lVr42Or5USYseAP6FPpfKgzMk44vSEQF0n72GbbRZXOHOdNg8J_MltqEg8dNO001L_uelSjsEzivYU8crWMqFXKMwN19HcV4RxnFxv13wHiH571m3fqcqpsebJccPvvCjUld9lp-HzgmS5aU8RrO04EjKZ17CGOgle3vSw967VbweeuuxcqvQyxeBWDvG6v3FP7XusPs6QneoaJlaZ8VLy4x-DT5_M_J7U4-eL5T9RHUWN__h9ctEUl0EjInRPdfPf-bTPt0jx_pMDvxCSNwAaEbGaQzAEVgHCghAerg84Ljz9sCMgSRE6NvAnRhA6knkZtR2gs3OEE

Галерия

Още от категорията

Мечтая да остарея сред лозята в Англия

Поредната среща в рубриката „Британско-български истории“ е с Людмил Ангелов. Той е главен мениджър, който ръководи отглеждането на лозята на най-старата винарна в Англия, Denbies wine estate, трета по големина в страната сред още 180 производители...

публикувано на 11.08.19 в 10:50
Асен Бозаджиев

Асен Бозаджиев: След всеки край идва ново начало

Асен Бозаджиев е поредният българин-емигрант, с който ви срещаме. Той е от Велинград. В България е имал собствена фабрика с 40 работници и 3 магазина, но кризата от 2008г. го принуждава да фалира и да емигрира. В Англия е от 8 години и..

публикувано на 29.07.19 в 09:42

Цанка Петрова: Щастието е въпрос на личен избор

Цанка Петрова е от балканския град Срелча. Тя живее в Лондон от 2011-та година. Казва, че най-ценният подарък, който й е донесъл животът в космополитния град, е широкият мироглед. Тук е срещнала хора от всякакви континенти и националности; хора с много..

публикувано на 21.07.19 в 11:50

Две млади българки създават и ръководят Лондонския оркестър за филмова музика

Единственият в Лондон Оркестър за филмова музика е създаден и се ръководи от две сестри, български класически музикантки – пианистката Росица Душева и виолончелистката Ивелина Душева-Марсиал. Основан е през 2014-та година и се развива бързо и..

публикувано на 14.07.19 в 11:50

В Лондон българското хоро увлича със сложните стъпки и ритми

Днес ви представяме Анелия Траянова. Тя е от Симитли, от малка е свързана с българските народни танци, които носи, показва и разпространява в Лондон, а вече - и в много други краища на Англия. Анелия е само на 30 години, от няколко години ръководи клуб..

публикувано на 07.07.19 в 11:50

Как една майка помага на децата си да бъдат успешни в английската си среда, но да останат българи

В края на учебната година, в рубриката „Срещи с българи на Острова“, Ина Николова ни представя две деца от българското училище „Звънче“ в Лондон, майка им и тяхната учителка. Когато си българско дете, което расте в българско семейство, но си..

публикувано на 30.06.19 в 11:50

Как се меси български хляб в Британската библиотека

В поредната среща с българи на Острова ви представяме Адриан Апостолов от Стара Загора. В родния си град той е бил социален работник, ресурсен учител, а втората му работа и любимо занимание е било правенето на хляб. Преди няколко години с..

обновено на 25.06.19 в 12:27

И в Англия е трудно – съвсем различен свят

В поредната серия от „Срещи с българи на Острова“ ви представяме Галя. Уважаваме нейното желание да участва в този проект без да споменаваме второто ѝ име и откъде е от България. Галя е в Обединеното кралство от 3 години, след като 26 години е..

публикувано на 16.06.19 в 11:50
Лондон, Кметството

Когато Лондон е място за професионален растеж и спокоен живот

Мартина Бонева е на 34 години, от град Русе, от 4 години живее и работи в Лондон. Там е заедно с детето и съпруга си. Професионалния си път започва от почистването на домове, преминава през болногледач, за да стигне днес до координатор във фирма за..

публикувано на 09.06.19 в 11:50

В деня на Ботев българин представя националните герои в Ню Йорк

„Нeзабравимата България“ е родолюбив проект, който чрез художествено-документални филми, лекции, беседи и дискусии, популяризира българските национални герои. Началото поставя Искрен Красимиров -  млад режисьор. Той решава да прави филми, с които да..

публикувано на 02.06.19 в 11:00