Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Старозагорски волейболисти станаха втори на Ученически спортни игри 2024

Снимка: Община Стара Загора

Отборът на старозагорската гимназия ПГСАГ „Лубор Байер“ завоюва второ място по волейбол за юноши и девойки 11. -12. клас. Оспорваната надпревара се проведе на финалите на Ученически спортни игри`2024, домакин на които беше град Разград от 30 април до 4 май 2024 г.

На финалната среща, продължила 55 минути, волейболистите от МГ „Д-р Петър Берон“ - Варна победиха връстниците си от ПГСАГ „Лубор Байер” - Стара Загора с 2:0 (25:20; 25:20). Отборът на ПГ „Христо Ботев” - Дупница остана трети.

За най-полезен играч на турнира бе обявен Огнян Христов от Стара Загора. Ръководител на отбора е Златина Димова, учител по физкултура и спорт в гимназията

Организатори на Ученически спортни игри `2024 e Българска асоциация спорт за учащи (БАСУ). Тя е доброволно сдружение на спортни клубове и други спортни организации, които осъществяват дейности за развитието на физическата дееспособност и здравето на учащите в България.


По публикацията работи: Десислав Тенев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

С домакинско състезание закриха сезона таекуондисти

В старозагорската спортна зала „Общинска“ бе проведен републикански турнир по таекуондо, версия ITF. „Участваха 14 отбора със 190 състезатели“, уточни пред радио „Стара Загора“ Пейо Чолаков, треньор и президент на старозагорския младежки..

публикувано на 29.05.24 в 14:46

Колоездачи от „Верея“ ще стартират в Пирдоп

В края на седмицата в Пирдоп предстои Държавен шампионат по колоездене за момчета младша и старша възраст. „ Ще участваме с четирима състезатели “, съобщи за радио „Стара Загора“ Стефан Христов, треньор и президент на старозагорския колоездачен клуб..

публикувано на 29.05.24 в 14:01

Ветерани от клуб „Торнадо“ се представиха силно в Държавно първенство

От петък до неделя в Панагюрище предстои Държавното първенство по тенис на маса за всички възрасти. От старозагорския клуб „Торнадо“ ще участват Велин Андонов, Тенко Тенев, Ивайло Петров и Ангел Гюзлев. „ Всяко излизане от групите и попадане в..

публикувано на 28.05.24 в 14:35

Плувци от „Траяна“ спечелиха шест медала

В Бургас бе проведен силния международен турнир по плуване за Купата на кмета. Надпреварата бе квалификация за покриване на нормативи за Олимпиадата и в нея се изявиха български национали, както и гости от съседни държави. Участваха плувци в три..

публикувано на 28.05.24 в 10:02

Отборът на „Берое Стара Загора“ до 16 години ще участва във финали на първенството

В Самоков утре ще започне финалният турнир на първенството по баскетбол за момичета до 16 години. „Берое Стара Загора“ е в група „А“, ще пътува утре сутрин и ще започне участието си в турнира с мач срещу столичния „Септември“ от 12 часа. Следващите..

публикувано на 27.05.24 в 14:55

Радомир Стоянов стана трети в Европа

Трето място на Европейското първенство по борба за юноши и девойки до 23 години в Баку извоюва възпитаникът на старозагорския клуб „Берое“ Радомир Стоянов. Той грабна бронза в категория до 79 кг. в свободния стил. „Радомир се сбори много добре,..

публикувано на 27.05.24 в 14:21

Със собствен труд и с европейски средства младите в Шипка направиха свое място за спорт

Безплатен достъп до фитнес уреди и тренировки по всяко време предлага на местните хора Спортен клуб "Шипка" в град Шипка.  37 ключа за превърнатите с труда на младите хора в градчето и с европейско финансиране две зали от бившия Младежки дом в място..

публикувано на 27.05.24 в 07:35

Първо място за „Берое Стара Загора“

Баскетболният „Берое Стара Загора“ спечели Купата на БФБ във възраст момичета до 16 години. Във финала на надпреварата в Разград старозагорки надделяха над „Рилски спортист“ Самоков със 74:72 точки. Възпитаничките на Албена Хубенова имаха преднина,..

публикувано на 26.05.24 в 13:58

Бадминтонистите подготвят домакинство на детски турнир

В края на следващата седмица СК „Бадминтон – Стара Загора“ ще бъде домакин на традиционния турнир, посветен на 1 юни, Денят на детето. Надпреварата ще бъде за деца до 9 годишна възраст. В Хасково по същото време ще бъде последният от индивидуалните..

публикувано на 23.05.24 в 16:03

Девет медала спечелиха плувци от клуб „Траяна“

В Бургас предстои силен международен турнир по плуване. „Състезанието е квалификация за олимпийски игри, ще има международно участие“, съобщи за радио „Стара Загора“ Стефан Вачев, треньор в старозагорския клуб „Траяна“. По сините коридори в морския..

публикувано на 23.05.24 в 14:58