Структурни звена

Даниела Якова - директор на програма „Хоризонт“

Завършва българска филология и журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“ и специализира „Радиомениджмънт“ в Центъра за развитие на медиите.

Работи в Българското национално радио от 1993 година, като преминава през всички етапи на професионалното израстване от дежурен на телефон през репортер, новинар и редактор до водещ.

Била е отговорен редактор на „Нощен блок“ и „Съботно-неделни предавания“. От 2001 година е водещ на предаването „12+3“. Авторското ѝ предаване „Рано в неделя“ стартира преди повече от 20 години, като през 2011 година става носител на наградата „Сирак Скитник“.

Тел.: 02 9336 447
e-mail: horizont.director@bnr.bg


Кин Стоянов - директор на програма "Христо Ботев"

Журналист с дългогодишен опит във всички жанрове на журналистиката. 

Бил е редактор в сп. „Смяна“ и в. „Улицата – Ла Страда“, заместник-главен редактор на сп. „Български журналист“ и на в. „Демокрация“", главен редактор и основател на в. „Щастливец“, който списват заедно с Радой Ралин и Борис Димовски. 

От 1998 г. до 2000 г. е член на Програмния съвет на БНТ, а от 2001 г. до 2007 г. на Обществения съвет на БНР. 

През 2005 г. създава авторската рубрика с политическа сатира „Люти чушки“ към предаването „Отзвук“ по ТВ7, а през 2006 г. става сценарист и продуцент на предаването „Нашите 15 минути“, пак по ТВ7 – първият формат в българския ефир, посветен на хората с увреждания в България. 

През 2007 г., заедно с колегата си Емил Янев – екип „Инфохолици“ създават цяла програмна линия в програма „Радио София“. Предаванията им: „Часът на инфохолиците“, „Риалити роман“, „Трамвай по желание“ и „Различният до мен“ са носители на редица национални и международни медийни награди. 

От 2019 г. и до момента Кин Стоянов е редактор в направление „Социални медии“ към дирекция „Дигитални програми“ на БНР. 

Автор е на три книги – „Ориентиране в обстановката“, сборник с фейлетони, изд. „Библиотека Стършел“, „Камъчета за късмет“, роман, изд. „Народна младеж“ и мемоарния колаж, посветен на Алеко Константинов „Гражданинът Щастливец“, изд. УИ „Св. Климент Охридски“.

Тел.: 02 9336 456 
e-mail: hristobotev.director@bnr.bg


Антония Енева - директор на Радио София

По образование магистър по българска филология, Антония Енева започва своята кариера на радиожурналист през 1997 г., като репортер и водещ на нощни блокове в Радио Варна. През годините в морската ни столица е била водещ на сутрешни и следобедни информационни програми, новинарски емисии, обзорни предавания, както и на две авторски уикенд предавания. Освен радиоводещ, тя е била ръководител на направление "Програма" и ръководител на направление "Реклама и връзки с обществеността".

Консултант е по проекти в областта на медиите и рекламата. Притежава опит в организацията и реализацията на различни медийни събития, международни фестивали и конкурси.

През 2017 година се присъединява към екипа на Радио София, където работи като отговорен и главен редактор.

Директор на Радио София от 15 март 2023 г.

Тел.02/ 9336 321

e-mail: antonia.eneva@bnr.bg


Кирил Костадинов - директор на Радио Бургас

Инженер по видео- и звукотехника. Завършва Държавния университет за кино и телевизия в Петербург. Специализира в Центровете за обучение и квалификация на Холандското национално радио и Радио Дойче Веле.

Бил е технически директор и режисьор по монтажа в Рент ТВ. Като главен инженер на Радио „Гларус“ реализира проект за цифровизация на първото изцяло цифрово радио в България.

Кирил Костадинов е главен инженер на Радио Бургас от самото му създаване, където под негово ръководство беше изграден един от най-модерните апаратно-студийни комплекси на БНР. От 1 юли 2016 година Кирил Костадинов е директор на Радио Бургас. 

Тел.: 056 825 982 
Факс: 056 825 979
е-mail: director.burgas@bnr.bg


Рина Далева – и.д директор на Радио Благоевград

Завършила е ЮЗУ „Неофит Рилски“ Благоевград. От 30 години е журналист в Радио Благоевград. 

Била е автор и водещ на информационни, политически и развлекателни предавания. 

От 2009 година е главен редактор на РРС Благоевград, а от месец май 2021 г. изпълнява длъжността директор на РРС Благоевград – БНР.

Тел.:073 58 62 17


rina.daleva@bnr.bgНаталия Чешмеджиева - директор на Радио Варна

Магистър по журналистика и пиар комуникации от Варненския свободен университет и магистър по съобщителна и осигурителна техника и системи от Техническия университет – Варна. Специализира в Центъра за развитие на медиите в две програми, свързани с мениджмънта на средствата за масова информация – „Радиото в условията на стагниращ пазар и силна конкуренция“ и „Маркетинг, формат и позициониране на местното радио“.

Професионалният ѝ път е свързан с Радио Варна повече от 25 години. От 1994 до 2001 година е ръководител на направление „Музика и реализация“, музикален продуцент, автор и водещ на предавания в БНР - Радио Варна. От 2002 до 2005 година е главен редактор и ръководител на направление „Програма“ в Радио Варна. В продължение на 10 години е основен организатор на Международния фолклорен фестивал „Добруджа пее и танцува“ – един от най-трайните приноси на Радио Варна за съхраняването на народната традиция не само в България, но и сред българската диаспора в чужбина. От 2016 година е директор на БНР - Радио Варна.

Като журналист и мениджър има съществен принос в съвременното развитие на радиото, подкрепя жанровото многообразие и модерния динамичен и актуален профил на медията, технологичното обновяване, обединяването на традиционния радиоефир с онлайн разпространението, включването на видеотехнологии и активно присъствие в социалните мрежи. 

e-mail: radiovarna.director@bnr.bg

Огнян Първулов - директор на Радио Видин

Роден на 18 август 1973 година в град Видин. Има магистърска степен по радио и телевизионни технологии от Техническия университет във Варна.

Кариерата си в системата на Българското национално радио започва през 1998 година в Радио Шумен. От май 2004 година е главен инженер на Радио Шумен.

От 2005 година до 2009 година преподава „Радио технологии“ на студентите по журналистика в Шуменския университет.

От създаването на Регионалната радиостанция на БНР във Видин през януари 2009 година е директор на Радио Видин.

e-mail: radiovidin.director@bnr.bg


Красимир Ангелов – директор на Радио Кърджали

Роден на 20 ноември 1966 година в Кърджали. Завършва Факултета по журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“, специалност „Телевизионна журналистика“. Един от създателите на първия частен вестник в Кърджали – „Седем дни – Кърджали“.

Професионалната му кариера започва през 1994 година като кореспондент на БНТ за област Кърджали. Автор е на много телевизионни репортажи и документални филми, някои от които са излъчени в ефира на Ройтерс и Евронюз. Участва в изработването на филми по проекти и по поръчка на Агенцията по горите, Организацията по прехрана и земеделие към ООН, Програма „СИНДИ“ към Министерството на здравеопазването, Българския червен кръст.

През 2011 година неговият филм „Между боговете и хората“ представи България в Брюксел в официалната програма за честванията на националния празник 3-ти март. Номиниран от първото у нас издание за телевизионна журналистика „Свети Влас“ с документалната лента „Мъртвите очи на планината“.

От 2011 година поема отразяването на новините в област Кърджали като кореспондент на вестник „Преса“. Отличава се с аналитични коментари и оригинален стил на писане. Член на Съюза на българските журналисти.

От май 2016 година е директор на Радио Кърджали.

Тел.: 0361 224 83
е-mail: angelov.k@bnr.bg


Чавдар Каришев – директор на Радио Пловдив

Роден на 6 май 1960 година. Завършва Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Сътрудник на пловдивските вестници „Глас“ и „Димитровско знаме“.

От 1989 година е редактор в екип „Информация“ и водещ на информационно-музикални предавания.

От 1992 до 1995 година е главен редактор на РРС Пловдив - БНР, а от 1997 година е директор на РРС Пловдив - БНР.

Един мандат (2001 - 2004 година) е член на УС на БНР. От 2004 година отново е директор на РРС Пловдив.

Тел.: 032 632 841
е-mail: karishev@bnr.bgЗдравко Георгиев - и.д. директор на Радио Стара Загора

Роден на 13 февруари 1968 година. Завършва Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ със специалност “Българска филология“. Започва работа през 1994 година в първото частно радио в Стара Загора „Трели“.

От 1998 година е водещ на сутрешния блок в Радио ФМ+ Стара Загора, като от 2003 до 2007 година е програмен директор.

От 2007 до 2020 година е главен редактор на Радио Стара Загора- БНР.

От декември 2020 г. е и.д. директор на Радио Стара Загора.

Тел.: 042/ 604 778

e-mail: zdravko.georgiev@bnr.bg


Ангел Трайков - директор на Радио Шумен

Роден е през 1970 година в Шумен. В системата на БНР работи от 1994 година, когато е назначен за редактор в екип „Новини“ на Радио Шумен.

Завършва Аграрен университет - Пловдив, специалност „Агроном“ и специалност „Журналистика“ в Свободния му факултет, както и „Право“ в Русенския университет „Ангел Кънчев“.

Освен редактор и водещ на предавания в Радио Шумен е бил ръководител на екип „Новини“, юрисконсулт в частна телевизия и експерт в Комисията за защита от дискриминация.

От 1 септември 2016 година е директор на Радио Шумен.

Тел.: 054 855 111
                                                                           е-mail: radioshumen.director@bnr.bg


Красимир Мартинов – главен редактор на Главна редакция „Радио България“

Роден на 4 септември 1974 година в София. Завършва българска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, с втора специалност „Сърбохърватски език“. Магистър е и по културен туризъм в специалността „Туризъм“ на същия университет.

Като студент започва да сътрудничи на БНР, а през 2000 година, след конкурс, е назначен в Програма „Радио България“.

През 2007 година става част от Радио София, където в продължение на 12 години работи като репортер, водещ на предавания, ръководител на екип и отговорен редактор.

С екипа на Радио София е носител на награди от престижни медийни форуми, ангажиран е и като водещ на концерти и други събития, организирани от БНР.

От 1 септември 2019 г. е главен редактор на Главна редакция „Радио България“. 

Тел.: 02 9336 733
е-mail: radiobulgaria@bnr.bg


Иво Тодоров - директор на дирекция “Дигитални програми”

Бил е Програмен директор на БНР, а преди това – водещ на сутрешния блок на програма “Христо Ботев”. 

Работил е като репортер, водещ ‘и продуцент на информационните програми в няколко частни радиостанции: Експрес, Дарик и НЕТ.

 Журналистическата му кариера започва в студентското предаване “Ку-ку”, а след това и в Новините на БНТ. Бил е главен редактор на предавания в още няколко телевизиi, сред които  NOVA и  Bulgaria On Air”. 

Завършил е Българска филология в Софийския университет “Св. Климент Охридски, както и специалностите Журналистика и Теория и история на дипломацията. Специализира Дигитален маркетинг в СофтУни. 

Член е на Съюза на българските журналисти и на Съюза на българските писатели. Има издадени 11 книги - художествена литераура. 


Пламен Дичков – директор Търговска дирекция

Завършил е Университета за национално и световно стопанство с магистърска степен по икономика, специалност „Маркетинг“ със специализация „Рекламен мениджмънт“. Притежава и бакалавърска степен по икономика със специализация „Маркетинг“.

Има над 20-годишен опит в реклама, маркетинг и продажби. Бил е част от екипите на Радио+, Радио Фреш, Радио ПроФМ и др. 

В периода 2013 - 2018 г., е ръководил отдел „Маркетинг“, а впоследствие и отдел „Реклама, маркетинг и издателска дейност“ на Българското национално радио.

От 18 март 2022г. е Търговски директор на БНР

Тел.: 02 9336 496

email: commercial.director@bnr.bg

Десислава Лилова – директор на Дирекция „Правна“

Родена на 30 ноември 1985 година. Завършва специалност „Право“ в Нов български университет и Международната магистърска програма „Право на Европейския съюз“ в Софийски университет „Климент Охридски“.

Член на Съюза на юрисконсултите.

Част от екипа, разработил Плана за управление на „Национален парк Рила“ за периода 2015-2024 година и Плана за управление на резерват „Риломанастирска гора“ – 2015 – 2024 година.

Освен като юрисконсулт е работила като ръководител на екипи и координатор на проекти, финансирани от структурните фондове на ЕС.

Притежава опит в организацията, управлението и съблюдаването на административни правила за кандидатстване и изпълнение на проекти, финансирани от ЕС, както и в разработването на тръжни документации за избор на изпълнител по Закона за обществените поръчки и управлението на човешките ресурси.

От 4 юли 2016 година е директор на Дирекция „Правна“.

Тел.: 02 9336 323
е-mail: dlilova@bnr.bg


Анна Георгиева – директор на дирекция „Човешки ресурси“ 

Завършва висше образование, специалност „Финанси“, в Университета за национално и световно стопанство. Притежава магистърска степен по психология – трудова и организационна психология, от Софийския университет „Св. Климент Охридски“. В рамките на магистърската програма защитава дипломна работа, част от която е емпирично изследване на взаимовръзката между мотивацията за работа на служителите и организационните фактори и подходите за управление на човешките ресурси в национална медия. 

Започва работа в БНР като икономист през 1998 г. От 2000 г. работи в сектор „Организация на труда и работната заплата“, като от края на 2007 г. е ръководител на структурата. От месец юли 2008 г. поема ръководството на направление „Човешки ресурси“. 

Директор на дирекция „Човешки ресурси“ от създаването на структурата през август 2019 г. 

Тел.: 02 9336 691 

e-mail: anna.georgieva@bnr.bg


Стоян Чохаджиев - директор на Дирекция „Международно сътрудничество“

Той е роден на 2.08.1982 г. в София. Магистър е по Международни отношения и политология в Нов български университет. Специализира по програма „Еразъм +“ в университета "Panteion", Атина, Гърция. 

По-голямата част от професионалния опит на Стоян Чохаджиев минава в Столичната община, където в периода 2009-2022 г. заема длъжностите младши, старши, главен експерт и Вр.И.Д. началник отдел “Международна дейност и протокол”.

Професионалните интереси на Стоян Чохаджиев са в областта на международните отношения, дипломацията и протокола.

Владее английски, ползва испански език.

Тел.: 02 9336 554
e-mail: bgintrel@bnr.bg


Антон Митов – директор на Дирекция "Архивен фонд"

Роден на 23 ноември 1957 година. Завършва журналистика в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

В БНР работи от 1977 до 2001 година като репортер в програма „Хоризонт“, водещ на предавания и главен редактор на програма „Христо Ботев“.

Директор на „Радио НЕТ“ и новинар в университетското радио „Алма Матер“.

Има многобройни публикации в централния печат. Автор и водещ на предавания по БНР и по БНТ, автор на пиеси на абсурда.

Преподавател по журналистика в СУ „Климент Охридски“ и НБУ. Има квалификация за бизнес управление от Института „Хистадрут“, Израел.

От 2013 година е директор на Дирекция „Мултимедийни програми“ на БНР. След 1 юли 2016 година е директор на Дирекция „Архивен фонд“.

От 18 октомври 2019 година до 21 януари 2020 година е изпълнявал длъжността Генерален директор на Българското национално радио.

Тел.: 02 933 6282
е-mail: 
mitov@bnr.bg 


Илка Дойчинова - директор на Дирекция "Финанси" 

Родена на 29 май 1970 година. Има над 20-годишен опит в икономическата сфера и по специално в счетоводството на публичния сектор. 

Занимавала се е с разработване на проекти финансирани по Европейски програми. Работила е и на различни икономически позиции в Българското национално радио. 

От 2019 година е главен счетоводител, а понастоящем е изпълняващ длъжността директор на Дирекция "Финанси". 

Тел.: 02 9336 632 
е-mail: ilka.doychinova@bnr.bg Инж. Константин Райдовски – и.д. директор на Дирекция "Техника"

Завършва Електротехническия факултет на "Технически университет – София" със специалност "Електроенергетика и Електрообзавеждане" - степен магистър.
Едновременно с това завършва и втора специалност "Звуковостудийни технологии и музикално продуцентство" в Свободен факултет.
Работи в БНР – София от 2011-та година на длъжностите отговорен звукоинженер и главен инженер към Дирекция "Техника".
Голяма част от работата му е свързана с Второ студио на БНР, където натрупва голям опит като аудио инженер във всичките сфери на звуковостудийната работа.
Чрез работата си в БНР реализира мечтата си да работи това, което е неговото хоби – професионалната звукотехника и звукозапис.


Росланна Радомирова Белчева - директор на Дирекция „Вътрешен одит“

Завършва висше образование, специалност „Счетоводство и контрол“ в Университет за национално и световно стопанство. В същия университет изучава и специалност „Икономическа журналистика“. През 2004 година завършва магистърска програма към Медицински университет - София, специалност „Здравен мениджмънт“.

През периода 1986 година – 1996 година е нещатен сътрудник на националните програми на БНР – „Христо Ботев“ и „Хоризонт“.

От 1995 година до 2001 година е финансов ревизор в Държавен финансов контрол, а от 2002 година до 2005 година като вътрешен одитор в Агенция за държавен вътрешен финансов контрол е определена за делегиран вътрешен одитор на Българското национално радио.

От 2006 година до момента е ръководител на вътрешния одит, ръководител отдел „Вътрешен одит“ и директор на Дирекция „Вътрешен одит“ на Българското национално радио.

Гост лектор в УНСС, модератор на панел „Ключови характеристики на доверения съветник, комуникационни и други умения, необходими да го превърнат в един вдъхновяващ лидер“. Притежава професионална компетентност в областта на вътрешния одит и контрол, лидерските умения, човешките ресурси, оценката на риска и други. Притежава сертификат „Вътрешен одитор в публичния сектор“, член на Института на вътрешните одитори в България, член на одитен комитет, ментор на студенти по програма „Студентски практики“.

e-mail: audit.director@bnr.bgМарио Ангелов - директор "Музикална продукция и състави"

Марио Ангелов е сред изтъкнатите и изключително стойностни български пианисти, възпитаник изцяло на българската клавирна школа. Завършва СМУ "Любомир Пипков" в класа на Людмила Ченкова. Продължава образованието си в ДМА "Проф. Панчо Владигеров" при проф. Мара Петкова и проф. Николай Евров. Печели множество награди и лауреатски звания от български и международни конкурси и състезания, сред които Сенигалия, Италия (1984), "Албер Русел", София (1991) и "Светослав Обретенов", Провадия (1994), на който печели Първа награда, лауреатско звание и Специалната награда на Френската академия по изкуствата. Бил е солист в концерти и записи на Симфоничния оркестър на БНР, камерен ансамбъл "Софийски солисти" и повечето състави и музикални фестивали в България. Концертирал е в Япония, Германия, Австрия, Великобритания, Испания и др.

Активната му професионална кариера е свързана основно с Българското националон радио. След спечелен конкурс от 1991 г. до 2017 г. е пианист в Симфоничния оркестър на БНР. От 2017 до 2021 г. е музикален продуцент "Симфонична музика" в "Музикална къща БНР". Реализирал е респектиращо количество студийни записи на солови и камерни творби в широк диапазон от предкласика до съвременност в различни стилове, форми и жанрове. В звукозаписния фонд на БНР името на Марио Ангелов стои зад знакови премиери на български и чужди композитори, много от които с еталонни студийни записи в националната фонотека.

От 2023 г. е директор на дирекция "Музикална продукция и състави" в БНР.

Тел. 02 9336 752

e-mail: mario.angelov@bnr.bg

      

Венеция Караманова - диригент на Детския радиохор

Венеция Караманова е дългогодишен асистент и ученик на маестро Христо Недялков. 

Постъпва в Детския хор на БНР като диригент през 1978 г. От 2013 г. е главен диригент на хора.

Родена е през 1951 година в Русе. 

Завършва СМУ „Любомир Пипков“ – София със специалност „Пиано“, а ДМА „Проф. Панчо Владигеров“ със специалност „Хорово дирижиране“ и „Пиано“. 

Била е преподавател по хорово дирижиране в СУ „Климент Охридски“, НБУ и НАТФИЗ. В периода 2006 – 2011 година е председател на СБХД при СБМТД.

През  2015 г. Венеция Караманова е удостоена с наградата „Златен“ на МК с грамота и печат на Симеон Велики за принос в развитието на българската култура. Същата година Детският радиохор и Венеция Караманова са удостоени с Почетен плакет на Народното събрание, с награда „Златно перо“ на CLASSIC FMИ „Кристална лира“ в категория „Хорово изкуство“ на СБМТД и CLASSIC FM за върхови постижения на родна сцена. 

Венеция Караманова е удостоена със званието  „Най-добър диригент“ общо четири пъти в България и в чужбина.

Омъжена, с две деца.