Годишните награди на БНР

Годишната награда на БНР Сирак СкитникГодишната награда на БНР „Сирак Скитник“ е учредена през 2001 година и се присъжда за принос в развитието на Българското национално радио като обществена медия. Тя носи името на първия директор на Радио София – Сирак Скитник, талантлив художник, критик, поет, театрал, общественик. Наградата се връчва всяка година на 25 януари, Деня на радиото.

С оглед на дейността на Българското национално радио като обществена електронна медия, наградите са обособени в три категории:

  • Голямата награда „Сирак Скитник” - за значим принос в развитието на Българското национално радио
  • Награда за радиожурналистика - индивидуална награда за открояващо се присъствие пред микрофона, за отстояване на идеи и позиции, които утвърждават авторитета на Българското национално радио като обществена медия през изминалата година 
  • Награда за радиопредаване/ радио проект/мултимедиен проект, музикален проект на БНР - колективна награда за професионализъм и оригинални идеи през изминалата година.

Публикации

Номинации за Голямата награда „Сирак Скитник “ и годишните награди на БНР за 2023

Годишната награда на БНР "Сирак Скитник" е учредена през 2001 година и се присъжда за принос в развитието на Българското национално радио като обществена медия. Тя носи името на първия директор на Радио София – Сирак Скитник, талантлив художник,..

публикувано на 15.01.24 в 16:15

Голямата награда "Сирак Скитник" и Годишните награди на БНР ще бъдат връчени на тържествена церемония на 25 януари

Голямата награда „Сирак Скитник“ и Годишните награди на БНР за 2022 ще бъдат връчени традиционно в Деня на българското радио 25 януари. Носителите на призовете ще бъдат обявени на тържествена церемония, която ще се излъчва пряко след новините в 19 часа..

публикувано на 20.01.23 в 17:27
Красимир Мартинов получава наградата

"Радио България" е носителят на Голямата награда "Сирак Скитник 2021"

" Радио България " е носителят на Голямата награда "Сирак Скитник 2021". Наградите бяха връчени на тържествена церемония в Първо студио на БНР в Деня на българското радио 25 януари с участието на Оркестъра за народна музика на БНР с диригент..

публикувано на 25.01.22 в 21:37
Ваня Вълкова, директор на дирекция „Дигитални проекти“, прие наградата от председателя на Обществения съвет на БНР д-р Милен Врабевски.

Сайтът на БНР е носителят на Голямата награда „Сирак Скитник 2020“

Интернет сайтът на Българското национално радио е носителят на Голямата награда „Сирак Скитник 2020“. Годишните награди на БНР, които се определят от Обществения съвет на медията, бяха връчени на церемония, която се проведе дигитално в навечерието на..

публикувано на 12.02.21 в 20:10

Номинации за Голямата награда „Сирак Скитник 2020“ и годишните награди на БНР

Годишната награда на БНР „Сирак Скитник“ е учредена през 2001 година и се присъжда за принос в развитието на Българското национално радио като обществена медия. Наградите са обособени в три категории: Голямата награда „Сирак Скитник”, Награда за..

публикувано на 05.02.21 в 18:37
Николай Петров, Мартин Минков и Аделина Александрова

Мартин Минков получи голямата награда на БНР „Сирак Скитник“ за 2019 г.

Голямата награда на БНР „Сирак Скитник“ за 2019 г. за значим принос в развитието на Българското национално радио бе присъдена тази вечер на Мартин Минков , програмен директор на БНР. Той получава наградата за дългогодишен принос за изграждането на БНР..

обновено на 13.02.20 в 11:53
Генералният директор на БНР Андон Балтаков

Андон Балтаков: Професионалистите на БНР устояха на ураганните ветрове през 2019 г.

"В БНР вече 85 години журналисти, музиканти, артисти неуморно и с безкористно усърдие на просветители ежедневно озаряват с информация, възпитават с култура, обогатяват с музика и театър духа на българското общество“, каза Балтаков. "С гордост..

публикувано на 12.02.20 в 19:45
Илияна Йотова

Илияна Йотова: БНР има най-важното качество - достоверността

"Днес конкуренцията е много голяма - отвсякъде информация, интернет пространство, отвсякъде новини, но всъщност Радиото има най-важното качество, най-ценното - достоверността на онова, което колегите-журналисти от програмите на Българското национално..

публикувано на 12.02.20 в 19:32

Годишните награди на БНР за радиожурналистика ще се връчат в навечерието на Световния ден на радиото

Голямата награда „Сирак Скитник“ и годишните награди на Българското национално радио (БНР) за радиожурналистика ще бъдат връчени на 12 февруари 2020г., в навечерието на Световния ден на радиото. Церемонията ще се състои в Първо студио на БНР, като част..

публикувано на 10.02.20 в 18:53

Номинации за Голямата награда „Сирак Скитник“ и годишните награди на БНР за 2019 година

Годишната награда на БНР „Сирак Скитник“ е учредена през 2001 година и се присъжда за принос в развитието на Българското национално радио като обществена медия. Тя носи името на първия директор на Радио София – Сирак Скитник, талантлив художник,..

обновено на 17.01.20 в 11:23
Генералният директор на БНР Александър Велев посреща председателя на парламента Цвета Караянчева на церемонията за годишните награди „Сирак Скитник“.

Симфоничният оркестър на БНР взе голямата награда „Сирак Скитник“ за 2018 г.

Симфоничният оркестър на БНР, който тази година отбелязва своята 70 годишнина, взе голямата награда „Сирак Скитник“ на общественото радио на тържествена церемония в Първо студио на БНР на 25 януари. Статуетката на Вежди Рашидов бе връчена на..

публикувано на 31.01.19 в 16:35

Номинации за Голямата награда "Сирак Скитник" и годишните награди на БНР за 2018 година (видео)

Годишната награда на БНР „Сирак Скитник“ е учредена през 2001 година и се присъжда за принос в развитието на Българското национално радио като обществена медия. Тя носи името на първия директор на Радио София – Сирак Скитник, талантлив художник,..

публикувано на 18.01.19 в 14:10

Музикалните редактори на БНР с голямата награда "Сирак Скитник"

Музикалните редактори на Българското национално радио спечелиха голямата награда "Сирак Скитник". Те получиха приза на тържествен концерт в Първо студио на Националното радио. Специален гост на церемонията беше председателят на Народното събрание..

публикувано на 25.01.18 в 21:22

Номинации за голямата награда "Сирак Скитник" и годишните награди на БНР за 2017-а

Годишната награда на БНР „Сирак Скитник“ е учредена през 2001 година и се присъжда за принос в развитието на Българското национално радио като обществена медия. Тя носи името на първия директор на Радио София – Сирак Скитник, талантлив художник, критик,..

публикувано на 15.01.18 в 15:52

Тома Спространов е носителят на голямата награда "Сирак Скитник" за значим принос в развитието на БНР

Тома Спространов е носителят на голямата наградата "Сирак Скитник" 2016 за значим принос в развитието на БНР. На 25 януари в Първо студио на Българското национално радио се състоя церемония за връчване на годишните награди на БНР за творчески..

публикувано на 25.01.17 в 20:15