УПРАВИТЕЛЕН СЪВЕТ

Милен Митев - генерален директор и председател на УС на Българското национално радио

Роден на 4 март 1984 година. Завършва специалност „Право“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Започва работа в БНР през 2009 година като юрисконсулт.

Притежава опит в областта на закрилата на авторски и сродни права, обществените поръчки, медийното, трудовото и административното право, управлението на имущество и участието в европейски проекти и програми. 

От 2013 до 2019 година е член на Правния комитет на EBU – Европейския съюз за радио и телевизия.

В периода август 2018 година – юли 2019 година изпълнява длъжността директор на Дирекция „Правна и човешки ресурси“ на Българското национално радио. От септември 2019 до март 2020 година работи в Българската телеграфна агенция, първо, като главен юрисконсулт, а след това и като главен секретар.

От 1 април 2020 година е директор на Административна дирекция на БНР.

На 27 октомври 2021 г. Съветът за електронни медии/СЕМ/ избра Милен Митев за генерален директор на Българското национално радио.Албена Миланова – член на Управителния съвет

Албена Миланова е дългогодишен служител на Българското национално радио. Започва да работи в обществената медия през 1985 г. като редактор в тогавашния Комитет за радио и телевизия. От 1997 г. е ръководител на направление „Международно сътрудничество“. През 2004 г. направлението се трансформира в дирекция – една от малкото структури в администрацията на радиото, запазена непроменена през годините. Албена Миланова заема длъжността директор на тази дирекция. В тази роля тя осъществява връзката на БНР с международни партньори, координира участието на радиото в програми за обмен на новини, музика и друго програмно съдържание. Представлява БНР в много експертни и работни групи за изменения на Закона за радиото и телевизията, в които споделя опита на други европейски страни по отношение на медийното законодателство. От 2013 до 2017 г. преподава във Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ „Климент Охридски“, магистърска програма „Електронни медии“.
Опитът и усилията на Албена Миланова получават и международно признание. От 2002 до 2005 г. и от 2010 до 2012 г. тя е член на групата за международно сътрудничество в Европейския съюз за радио и телевизия (European Broadcasting Union - EBU). От 2013 до 2019 г. е вицепрезидент на Комитета за радио на EBU. От 2010 до 2015 г. е Координатор на регионалната група на Централна и Източна Европа. През 2021 г. отново е избрана на тази позиция, която заема и до момента. От 2006 до 2008 г. е член на Групата експерти по въпросите на обществените медии в информационното общество към Съвета на Европа, представляваща Република България.Валери Запрянов  - член на Управителния съвет

Журналист с над 40 години опит в различни печатни и електронни медии, Валери Запрянов е сред създателите на вестник „Стандарт“ и списание „Тема“, в които е бил и главен редактор и на вестник „Преса“, където е бил редакционен директор. През 1996 г. е програмен директор на Канал 1 на БНТ, а от 2017 до 2019 г. е член на управителния съвет на обществената телевизия. 
Носител на наградата за журналистика „Паница“ на фондация „Свободна и демократична България“ за поредицата репортажи от обсаденото Сараево „Мръсната война“.
В кариерата си Валери Запрянов многократно се е доказвал както като изключителен журналист, така и като успешен ръководител на журналистически екипи. Димитър Димитров - член на Управителния съвет

Димитър Димитров е юрист, специализирал в областта на авторското, семейното и наследствено и наказателното право. Работи последователно като адвокатски сътрудник и младши адвокат в една от реномираните адвокатски кантори в гр. София, занимаваща се с гражданско, наказателно и административно право, а впоследствие е адвокат на свободна практика. През 2019 г. е утвърден от СЕМ за член на УС на БНР. 
По време на мандата си е участвал в организирането на някои от знаковите събития за радиото, сред които наградите „Сирак Скитник“ и „Детски празник в БНР“.Теодосий Спасов - член на Управителния съвет

Кариерата на световноизвестния български музикант е силно свързана с националното радио. Работата си в медията той започва през 1990 г. като артист-оркестрант, водач на група. През 1995 г. става заместник директор на ансамбъл „Филип Кутев“, а през 1999 г. се завръща в БНР. От 2004 г. е главен художествен ръководител на музикалните състави на БНР, а през 2009 г. е назначен за главен солист. В периода 2015 – 2019 г. Теодосий Спасов е директор на „Музикална къща БНР“– структурата, която отговаря за шестте музикална състава на радиото, тяхната концертна и звукозаписна дейност. След смъртта на Галина Траянова през 2021 г. Теодосий Спасов отново изпълнява длъжността директор на „Музикална къща БНР“.
През 1995 списание „Нюзуик“ го нарежда между най-талантливите музиканти от Източна Европа. Носител е на много отличия и награди, между които: Наградата на Международната академия за изкуства в Париж (1996), „Музикант на годината“ (1997 и 2002), Наградата за филмова музика на Националния филмов център (2007 и 2016), Наградата за принос в Българската култура „Добри Чинтулов” (2009). През (2011) получава най-високото отличие на Министерството на културата „Златен век“ за големия му принос в развитието и популяризирането на българската култура и традиционен фолклор. Носител на Орден „Кирил и Методий – първа степен с огърлие“ за изключителен принос към българската култура (2013).