УПРАВИТЕЛЕН СЪВЕТ

Андон Балтаков - генерален директор и председател на УС на Българското национално радио

Андон Балтаков - председател на Управителния съвет

По образование икономист от Университета за национално и световно стопанство, Андон Балтаков стартира кариерата си като журналист в софийското радио "Витоша" през 1994 г. Година по-късно става част от екипа на програма "Хоризонт" - в началото като преводач-новинар в Прослушвателната служба на програмата, а по-късно е редактор и водещ на сутрешните новини на Българското национално радио. През 2000 г. емигрира в Съединените щати, където получава магистърска степен по бизнес админстрация от университета "Йейл".

Започва управленската си кариера в отдела по стратегическо планиране на агенция Асошиейтед прес, където е заместник директор. Работил е в Си Ен Ен като старши директор по бизнес операции и видео продукти. По-късно е вицепрезидент, отговарящ за новинарския бизнес на информационния агрегатор ПроКуест, и главен оперативен директор на социалната агенция "Сторифул", част от компанията на Рупърт Мърдок "Нюз Корп". През последните години е консултирал управителните екипи на информационни гиганти като "Ройтерс" в областта на новите технологии и пазарно развитие.

Женен, с две деца.


Снимка

Галя Тренчева - член на Управителния съвет

Има над 10 г. опит в областта на правото, юридическите науки и проектния мениджмънт. Детайлно познава механизмите на действие на държавните административни структури и функционирането на европейската и българската правни системи. Магистър по „Право“ от Университета за национално и световно стопанство

В периода 2017 – 2019 г. е работила като юрисконсулт в дирекция „Правна и човешки ресурси“ в Българското национално радио.


Снимка

Димитър Димитров - член на Управителния съвет

Има опит в областта на правото и юридическите науки като адвокатски сътрудник и младши адвокат във водеща кантора в столица.

До момента на избирането си за член на УС на БНР е практикуващ адвокат в областта на авторското право и сродните права, конкурентното право, семейното и наследствено право, гражданския процес, наказателното право и наказателния процес. Магистър по „Право“ от Софийския университет „Св. Климент Охридски“.


Снимка

Мария Маркова - член на Управителния съвет

Има над 25 години опит в областта на комуникациите и медиите. Работила е като радиоводещ, а в периода 1998 – 2001 г. е кореспондент на БНР в Търговище.

Ръководила е пресцентъра на Министерство на икономиката (2001 - 2003) и на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията (2009 - 2011), била е медиен съветник на заместник-министъра на икономиката (2014 - 2016) и медиен консултант на Националното сдружение на общините в Република България и Центъра за развитие на човешките ресурси. Магистър по „Българска филология“ от Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ и по „Международни отношения“ от Варненския свободен университет.

Снимка

Стефан Ташев - член на Управителния съвет

Утвърден журналист, с над 25 години опит като кореспондент, съдебен и криминален репортер, завеждащ отдел и заместник-главен редактор във вестниците „Демокрация“, „24 часа“ и „Преса“. Създател и главен редактор на сайта breaking.bg.  Завършил е магистратура по „Българска филология“ от Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“.