Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Днес е третият ден от проекта "Училище за радио"

Днес е третият ден от проекта "Училище за радио", който БНР реализира съвместно с Медийната академия на Европейския съюз за радио и телевизия. 11 журналисти и редактори от радиото се обучават как най-ефективно да предадат професионалните си умения на по-млади колеги. Лектор тази седмица е Фредерик Франц,  преподавател в медийната академия на ЕBU. Той вече е правил подобно нещо  в алжирското радио. Проектът у нас е в шест етапа. Финалът е на шести октомври, когато курсистите ще получат своите дипломи.

Журналистът Светла Дичева от "Хоризонт" , която е и курсист в училището сподели:

Изключително полезно е, защото ни дава технологията, уменията да общуваш с аудиторията съвсем конкретно, чрез точни правила за общуване. Така че това, което казваме да бъде въздействащо и да дава конкретни резултати. Всъщност основното е, че курса тренира нашите комуникативни умения, но не чрез микрофона, а точно чрез общуването.

Людмил Фотев от радио България допълни:

Тази идея да бъдем обучени като бъдещи обучители на млади колеги, мисля, че не трябва да спре само с младите колеги. Както и ние няма да спрем да се обучаваме самите себе си.

Проектът „Училище за радио" се осъществява с финансовата подкрепа на програмата за партньорство на Европейския съюз за радио и телевизия.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!