Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Моята европейска идея“ – изложба в БНР на творби на ученици от Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров“

Снимка: Петър Георгиев

„Моята европейска идея“ е името на изложбата, която отваря врати на 6 март в мраморното фоайе на Българското национално радио. Експозицията включва творби на ученици от Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров“ и е реализирана от проекта "Европа за мен", финансиран от Главната дирекция "Комуникация" на Европейския парламент.

Експозицията ще бъде открита официално в 11:00 ч. в сградата на Българското национално радио, на бул. "Драган Цанков" 4. Чрез предварителен конкурс, учениците бяха подбрани сред най-добрите, изразили чрез изобразителното изкуство своята, лична представа за европейското гражданство и европейските права.

Двама от най-добрите млади художници бяха наградени с пътуване до Брюксел и и посещение на Европейския парламент. Екипът на "Европа за мен" награди и трети участник в конкурса „Моята европейска идея“. Това е Божидара Йонова, чиито колаж ще бъде превърнат в специалното лого на медийната информационна кампания на Българското национално радио за предстоящите европейски избори на 25 май.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!