Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ритъмът на Балканите – един музикален етнобутик

На 13.03.2014 от 19 часа в Студио 1 на БНР

| обновено на 13.03.14 в 12:24

В Първо студио на БНР от 19 часа Оркестърът за народна музика – високопрофесионален образцов ансамбъл от солисти - майстори-инструменталисти, за пореден път ще предложи истински музикален празник - едно събитие, което ще оценят не само специалистите и меломаните, а и широката публика, която цени фолклорното богатство.

Концертът "Ритъмът на Балканите" събира именитите музиканти от оркестъра с едни от най-известните виртуози на Турция, Гърция, Македония и Молдова в уникално единство на  автентичност, импровизация и звуци от традиционни за нашите комшии инструменти – канун, понтийска лира, зурна и най.

Под диригентството на Димитър Христов ще прозвучат майсторски бутикови изпълнения на оркестъра и гост-изпълнителите – Хакан Гюнгюр, Матеос Цахоридис, Стефче Стойковски и Марин Герас – всички те уникални балкански музиканти, солисти на националните си оркестри и ансамбли, със солиден международен успех и признание. Специалните аранжименти са на едни от най-добрите ни автори – Георги Андреев, Костадин Генчев, Димитър Христов и др.

Концертът ще бъде заснет и излъчен от Българската национална телевизия, а онлайн ще може да се гледа на страницата на радио Бинар.

Билети – на касата на Рекламно-информационния център на БНР.

Преживяването с ритъма на Балканите си заслужава!