Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Отново качествен джаз в Първо студио на Радио Пловдив

Музикални срещи с творчеството на популярни и обичани артисти предстоят през април и май в Пловдив. Марио Станчев и Веселин Койчев, Мирослава Кацарова и Петър Салчев ще представят свои музикални проекти като част от програмата на пролетния сезон на „Камерна сцена Пловдив”. 

За ценителите на класическата и джазовата музика името „Камерна сцена Пловдив” е значещо. В предстоящия сезон обръщаме специално внимание на пловдивските творци, като се стремим да достигнем до още по-широка аудитория. Гаранция за привличането й е мултижанровостта на събитията, които предвиждаме, и тяхната висока естетическа стойност, коментира авторът на проекта Петър Салчев. 

Концертите ще се състоят в Първо студио на Радио Пловдив и в камерната зала на Драматичния театър. За първи път форматът на проектите се разширява с участието на академичната хорова формация на АМТИИ, която ще партнира в изпълненията на Марио Станчев. Маестрото пристига от Франция по покана на Веселин Койчев специално за съвместния им концерт. 

В предишния сезон пловдивчани имаха възможността първи да чуят новите албуми на Христо Йоцов и Ангел Заберски - син, чиито световни премиери се състояха в рамките на проекта. След дългогодишна пауза в Пловдив концерти изнесоха Милчо Левиев и „Акустична версия”. Първо студио на Радио Пловдив

За новия си сезон „Камерна сцена Пловдив” се съфинансира от Община Пловдив и фирма „Дерони“. Реализацията му е в подкрепа на кандидатурата на града за Европейска столица на културата 2019. Проектът партнира и с Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство (АМТИИ), която чества своята 50-годишнина през 2014 г.