Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Концерт-награждаване на лауреатите в Четвъртото издание на конкурса "Звезди в Радиото" на Радио Благоевград ще събере на една сцена младите таланти

Част от победителите в миналогодишния конкурс "Звезди в Радиото" на Радио Благоевград
Снимка: Радио Благоевград

На 15 май 2014 г., от 18.00 часа, в Голямото концертно студио на Радио Благоевград ще се проведе официалната церемония по награждаване на лауреатите в Четвъртия конкурс за млади изпълнители "Звезди в Радиото" - 2014 г. 

Конкурсът е за ученици от V-ти до VII-ми клас, които се изявяват в областта на класическата, фолклорнатаи популярната музика. Организира се от Радио Благоевград и НХГ „Св. Св. Кирил и Методий” Благоевград, със съдействието на РИО на МОН Благоевград. Проведен в края на месец март 2014 г., конкурсът събра над 80 деца от трите области Благоевград, Кюстендил и Перник. Всички кандидати показаха добра подготовка и получиха грамоти за участие.  Победителите, които ще бъдат наградени на гала-концерта получават специални награди  от  Радио Благоевград, НХГ „Св.Св.Кирил и Методий”, РИО на МОН, Община Благоевград, Регионален съвет на КНСБ, Общински координационен съвет на Синдиката на българските учители. За първите петима  в различните раздели, класирани от журито, Радио Благоевград осигурява и професионални звукозаписи, а победителят в раздел "Популярна музика" получава и специално създадена за него авторска песен от Радио Благоевград.

На церемонията по награждаването младите таланти ще покажат своите умения и пред публиката, а Телевизия "Родина" ще предава пряко гала-концерта.  

Събитието се посвещава на 80 години от създаването на Българското Национално Радио.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!