Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радио Бургас празнува втория си рожден ден

Радио Бургас навърши 2 години
Снимка: Радио Бургас

Радио Бургас празнува своя втори рожден ден. Празникът на най-младата регионална станция на Българското национално радио премина под наслов „Освежаваме Демокрацията“. Генералният директор на БНР Радослав Янкулов и Мартин Минков – директор на Радио Бургас, засадиха храсти в зелена площ на емблематичния за Бургас булевард "Демокрация" пред блок 77 на квартал Лазур и лиснаха менче вода за здраве и късмет на медията.

Акцията бе и своеобразен старт на предстоящата реконструкция и обновяване на зелената площ пред блока. Насловът пък е реплика на ежедневното публицистично предаване на Радио Бургас "Булевард Демокрация". Сред гостите на празника бяха Михаела Божидарова – изпълнителен директор на БНР, програмният директор на БНР Иво Тодоров, заместник-кметът на община Бургас д-р Лорис Мануелян. Специален поздравителен адрес до екипа на Радио Бургас изпрати кметът на община Бургас Димитър Николов.

В Радио Бургас започна работа подборната комисия, която ще определи финалните 12 песни за тазгодишното издание на Националния конкурс за песен „Бургас и морето“. Комисията е председателствана от Михаил Белчев. В състава ѝ влизат Силвия Кацарова, Митко Щерев, Йордан Георгиев - Данчо Стълбицата, Атанас Стоянов – БГ радио, Кирил Костадинов – Радио Бургас и Димитър Маджаров – представител на община Бургас. До 23 май, когато беше крайният срок за представянето на песните, в община Бургас постъпиха 42 творби. Допуснатите до финала песни ще бъдат публикувани на официалния сайт на община Бургас www.burgas.bg и на сайта на фестивала - www.burgasimoreto.org до три дни след обявяване на решението на подборната комисия.

Тази година конкурсът ще се проведе на 26 юли в Летния театър в Бургас. Той е под надслов - „За повече българска музика в родния ефир". Песните, допуснати до финалния кръг, ще бъдат изпълнявани на живо в съпровод на оркестър „Горещ пясък".
Жури ще оценява песните, но ще има и победител, избран от публиката. Той ще получи 2 000 лева и пластика. Песента, впечатлила журито, ще получи 5 000 лв. и пластика; за втора награда община Бургас е осигурила 3 000 лв. и пластика, а за трета - 1 000 лв. и пластика.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!