Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНР организира кампания в подкрепа на пострадалите от наводненията

На площад “Македония” в Благоевград започна националното турне по повод 80-годишнината на БНР

Снимка: Булфото

На площад “ Македония” в Благоевград беше дадено началото на националното турне по повод 80 годишнината на Българското национално радио.

Концертът премина под знака на човешката съпричастност към пострадалите под надслова "Заедно в радост и беда". Оркестърът за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов и гост-изпълнителите Янка Рупкина, Валерия Момчилова и Володя Стоянов събраха на площада стотици почитатели и приятели на най-старата и авторитетна медия у нас. Домакините - радио Благоевград и община Благоевград подкрепиха кампанията на БНР, поставяйки на най-оживените места кутии за събиране на парични дарения в помощ на бедстващите хора, семейства, градове и села. С нестихващи овации публиката посрещна звездите на песенния фолклор Янка Рупкина и Володя Стоянов, откривайки таланта и на младата Валерия, която внесе граовски темперамент в музикалното събитие. Вечерта преди старта на националното турне в голямото концертно студио на Радио Благоевград свои стихове представиха поети от медията. Палитрата на културния салон допълваше етно-джаз трио "Шаман".

Българското национално радио организира национална кампания в подкрепа на пострадалите от наводненията. Обществената медия започна набирането на средства във всички градове, където има регионални програми. В сградата на БНР на бул. "Драган Цанков" № 4 в София, както и в градовете Благоевград, Пловдив, Стара  Загора, Бургас, Варна, Шумен и Видин са поставени специални кутии за дарения.
 
БНР подкрепя и кампанията на Българския червен кръст на кратък номер 1466 към всички мобилни оператори чрез изпращане на благотворителни есемеси на цена 1 лев.



СнимкаСнимкаСнимкаСнимка



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!