Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНР стартира летен музикален фестивал на открито

СнимкаБългарското национално радио организира летен музикален фестивал, който ще се проведе от 4-ти до 6-и юли в София. Музикалното събитие е част от проявите, посветени на 80-ата годишнина на обществената медия. На специално изградената открита сцена пред Народния театър "Иван Вазов" ще се представят музикалните състави на БНР. 

Симфоничният оркестър на БНР с диригент Пламен Джуров ще открие фестивала на 4-ти юли (петък). Радиосимфониците са подготвили програма, изградена от популярни творби на Хендел, Моцарт, Григ, Росини, Шуман, Бизе, Големинов и Масне.

СнимкаСлед успешните си участия в Благоевград и Видин Оркестърът за народна музика с диригент Димитър Христов ще се включи в музикалния фестивал на открито на БНР. На 5-и юли (събота) гост-солисти на откритата сцена пред Народния театър "Иван Вазов" ще бъдат Янка Рупкина, Володя Стоянов и Валерия Момчилова. Ще бъдат изпълнени емблематични пиеси от репертоара на оркестъра, както и много хорá от регионите на страната. Специални гости ще бъдат певиците от фолклорната формация "Ева Квартет". Снимка


Музикалният фестивал  ще завърши на 6-и юли (неделя) с концерт на Биг бенда на БНР с участието на Вокална група "Радиодеца" и солисти: Михаела Филева, Нора Караиванова и Васил Петров. Диригент Ангел Заберски. Снимка

Всички концерти в рамките на музикалния летен фестивал на БНР започват след 19.00 ч. на откритата сцена пред Народния театър "Иван Вазов".