Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Биг бендът на БНР закри музикалния фестивал в столицата

Тридневният първи летен музикален фестивал на музикалните състави на Българското национално радио беше закрит в неделя от Биг бенда на БНР. В градската градина пред Народния театър в София се събраха стотици хора, за да споделят настроението от концерта, който е част от честванията на 80-годишнината на обществената медия.

На специално изградената за събитието сцена първо се представи вокална група „Радиодеца“. Малките певци развеселиха публиката с изпълнения на любими песни от детски филми – „Таралежите се раждат без бодли“, „Моби Дик“ и други. Малчуганите се опитаха да затруднят музикантите от Биг Бенда, като на място избираха песните, които ще пеят, но под палката на диригента Ангел Заберски джазмените доказаха отново високия си професионализъм.

Градусът на забавлението се повиши от изпълненията на любимките на младата публика Нора Караиванова и Михаела Филева. Всички на площада пред Народния театър „Иван Вазов“ запяха песента „Една българска роза“, която двете певици извисиха гласове в дует в подкрепа на кандидатурата на София за европейска столица на култура през 2019-а година.

Финалът на последния концерт на първия летен музикален фестивал беше поверен на Васил Петров. Под съпровода на Биг бенда на БНР той изпълни някои от емблематичните се евъргрийни.

Турнето за честванията продължава с концерт на Оркестъра за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов на 13-и юли в Шумен. Следващата неделя в градската градина от 18 часа шуменци ще чуят на живо солистите Янка Рупкина, Володя Стоянов и Валерия Момчилова, които вече зарадваха почитателите на народната песен в Благоевград, Видин и София. Втората част от турнето на музикалните състави на БНР за 80-годишнината ще е в началото на септември във Варна, Бургас, Созопол, Стара Загора и Пловдив. Тогава за публиката ще свири Симфоничният оркестър на БНР.

СнимкаСнимкаСнимка




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!