Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Данчо Григоров показва пейзажи в Културния център на Радио Пловдив

Изложба  живопис на художника Данчо Григоров ще се открие в Културния център на Радио Пловдив.[module="Media" entry="Audio" 

В нея авторът показва последните си картини, рисувани през тази година. Условно те могат да се обединят под мотото „Пейзажи”,  един цикъл дори носи името „Мистични пейзажи от Камен бряг”, но изразните средства създават визия между реалното и поетичното, с усещането за тишина и поглед към  времето в бъдещо измерение. 

СнимкаДанчо Григоров  е завършил реставрация и консервация на  паметниците на културата. Работил е дълги години в Института за паметници на културата, включително и по обекти като Старинен Пловдив и Бачковския манастир. Член е  на СБХ и на Дружеството на пловдивските художници. Той е един от основателите на култовата група „Ръб”. 

Не брои изложбите си, но има самостоятелни изяви в цялата страна, в Канада, Германия, Македония и Турция. Изложбата в Културния център на Радио Пловдив ще бъде открита в 18ч. от председателя на Дружеството на пловдивските художници Снежана Фурнаджиева.

Интервю с Данчо Григоров можете да чуете в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!