Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

80 г. БНР - С тържествена церемония ще завърши първото издание на конкурса за детска рисунка "Моята България"

Приключи приемането на творби за участие в първия конкурс за детска рисунка „Моята България”, организиран от Радио Шумен и екип „Утро”. Той се реализира като част от програмата за честването на 80 – годишнината на Българското национално радио. Идеята на организаторите е конкурсът да отразява делото на будителите от Североизточна България, поставили началото на съвременната българска култура, духовност и просвещение, участвали в изграждането на българската национална идентичност, както и делата на техните съвременни последователи. 

 Конкурсът се реализира в три възрастови категории: 

1 – ва категория за деца до 10 години; 

2 – ра категория за деца от 10  до 14 години; 

3 – та категория за деца от 14 до 19 години. 

 Жури с председател Теменуга Христова, председател на Дружеството на шуменските художници и членове доцент Валентин Кулев от ШУ, СБХ – Представителство – Шумен, Деян Ефтимов, директор на ХГ „Елена Карамихайлова” – Шумен, Валери Желязков – художник ще оценява рисунките.   

  Съорганизатори на конкурса са община Шумен, Дружеството на шуменските художници, Художествената галерия „Елена Карамихайлова” – Шумен, Общинският детски комплекс и книжарници „Хеликон”.

  Награждаването на участниците в трите категории ще стане на официална церемония от 17.30 часа в Артсалон – студио 3 на Радио Шумен на 31 октомври, петък в навечерието на Деня на Будителите. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия