Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложба "Журналисти-художници" се откри в Арт салона на Радио Благоевград по случай Деня на народните будители и 80 години БНР

Снимка: Радио Благоевград

Арт салонът на Радио Благоевград посреща Деня на народните будители с изложба, в която се представят работещи в медията журналисти. Публиката има възможност да види картини на Пламен Николов, познат на слушателите като глас от новините, произведения на Валентин Дишев, водещ на предаването за литература "Страници" и акварели на петокласника от III Основно училище Васил Божинов, който също е свързан с радиото, тъй като е син на звукарежисьора Людмила Божинова и е израснал в студията и апаратните на Радио Благоевград. Радиото въздейства чрез думи и звуци, но чрез тази изложба се дава възможност да се види и една много важна част от неговата същност, а именно вдъхновението и творческия порив на работещите в него.

Идеята за изложбата е на Дружеството на Съюза на българските журналисти в Радио Благоевград, подкрепена от ръководството на медията и обединила екипа в съпреживяването на красотата, поднесена  чрез картините на колегите. 

В изложбата е подреден и малък музеен кът с предмети от историята на радиото. Това е първата стъпка към другата идея на екипа на Радио Благоевград, а именно оформяне на музейна сбирка, която да разказва за историята на първата електронна медия. Откриването на изложбата събра много приятели на Радио Благоевград, съмишленици, колеги. 

Изложбата се посвещава на Деня на народните будители и на 80-я рожден ден на Българското Национално Радио.    




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!