Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Празничен концерт – 80 години Радио Варна

Екипът на Радио Варна има удоволствието да Ви покани на празничния концерт, посветен на 80-годишнината на нашата медия.

Концертът, в който участват приятели на радиото, е на 9 декември от 19 часа в зала 1 на Фестивалния и конгресен център – Варна под наслов „Радио Варна – 80 години звукът на живота”. Вход свободен.

В аванс представяме и акцентите в програмата.

Актьорите от варненския драматичен театър са подготвили специален поздрав, вдъхновен от популярната българска песен „Без радио не мога”.

Откъс от спектакъла „Някои особености на кукления театър” ще представят куклените актьори на Варна.

Още един театър излиза на сцената – Фолклорен танцов театър „Родина” при Народно читалище „Отец Паисий – 1934” – Варна ще ни завърти в ритъма на шопския танц

Концерт от Антонио Вивалди за две цигулки в ла минор ще изпълнят Ралица Богданова и Йоана Божидарова от НУИ „Добри Христов”, акомпанимент на пиано Звезделина Тодорова.

Балетното студио ВМ при ФКЦ ще изпълни класическа миниатюра - „Приемственост” по П. И. Чайковски.

Детско шлагерно студио „Да” и най-новия модерен денс-вариант на популярната песен на „Ало, Слънчице”.

Нелко Коларов – композитор и джазмен, ще изпълни своя авторска пиеса в аранжимент за соло пиано.

Музикантите от V.S.O.P. - Varna Swing Orchestra Projectс диригент Страцимир Павлов ще ни върнат в 30-те години на 20 век, когато се ражда суингът.

Специални гости ще бъдат музикантите от легендарната ФСБ – Иван Лечев и Румен Бояджиев. През 1993 година, когато Радио Варна стартира 24-часовата си програма, ФСБ подготви сигнали на Радио Варна, които в нов аранжимент звучат и днес.

Тържеството е на самия рожден ден на радиото – 9 декември. Припомняме, че на тази дата през 1934 година с освещаване и тържествен 5-часов концерт в зала „Съединение” е отбелязано официалното откриване на Радио Варна – първото обществено радио в Черноморския регион. С държавен указ от 1936 година Радио Варна вече е част от националната радиомрежа.

  Очакваме Ви на нашия празник!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!