Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НД Екогласност: Вие формирате общественото мнение срещу алчността, непочтеността и корупцията

Управителният съвет на НД "Екогласност" е изпратил поздравителен адрес до генералния директор на БНР Радослав Янкулов и директорите на програмите "Хоризонт" и "Христо Ботев" васил Чобанов и Стефан Димитров по повод 80-годишнината на БНР. В него пише следното:

Изказваме ви най-сърдечни поздравления и благопожелания, а чрез вас и на целия екип на Българското национално радио по повод 80-годишния юбилей!

Приемете уважението и признателността ни за професионализма и отговорността, с които огромния екип на радиото върши денонощната си работа!

Заслужавате възхищение за начина, по който от най-верния пропаганден рупор на тоталитарния режим до преди 25 години, се превърнахте в една наистина обществена медия, отстояваща ежедневно плурализма в информирането на обществото. Ненатрапчиво, но и неотклонно, демонстрирате нетърпимост към демагогията и популизма.

Достолепно, както подобава на една 80-годишна институция, формирате общественото мнение  срещу алчността, непочтеността и корупцията.

Стремите се да формирате в огромната си слушателска аудитория вкус към естетиката и стила. Към чистотата на родния език. Популяризирате непрестанно човеколюбието и благотворителността. Прави ви чест, че не допуснахте чалгата във всичките й разновидности, която залива обърканото ни общество от останалите медии, да проникне в студията на БНР.

Изказваме специални благодарности към всички радиоводещи и репортери, чиито позиции вече реално формират обществено мнение. Няма да споменаваме имена, защото списъкът ще бъде дълъг, а и неминуемо ще пропуснем някого. Признателни сме и към екипите и кореспондентите на регионалните центрове в цялата страна, които ни информират за всичко значимо, което се случва на територията на България. Това се отнася и за редакторите, тонрежисьорите, техническите звена, без които е немислимо създаването и излъчването в ефира на програмите на БНР.

Сполай на всички ви! Бог да ви пази! На многая лета!


София, 25.01.2015 г.

  Председател на УС на НД „ЕКОГЛАСНОСТ”

  Иван Сунгарски




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!