Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Денят на хумора и шегата - 1 април бе отбелязан с изложба на карикатури в Арт салона на Радио Благоевград

В Деня на хумора и шегата - 1 април, в Арт салона на Радио Благоевград се откри изложба карикатури с автор Иван Сухаров от Благоевград. Изложбата е наречена "На къде така, човеченце?". Авторът я посвещава на своята 70-та годишнина.

Иван Сухаров работи като зъботехник, но е изкушен от карикатурата като изразно средство на гражданска и човешка позиция.

"Иван има невероятен мерник и със здрава ръка уцелва в десятката наболелите заблуди до степен, в която дори зрителят често остава изненадан. До колко професията му на зъботехник му подсказва умението да открива и напасва двете ченета на социалната, консуматорска, поведенческа мода или интуитивно верен на класическата представа за семейство, брак и общество се опитва да открие щриха на новото? Всъщност, той успява, като професионалист да напасне зъб срещу зъб, така че проблемите да изглеждат смилаеми, човешки и възможни, най-вече със своя позитивизъм и чувство за хумор. Той предлага комфорта на градивната критика, с чувство за хумор, срещу предизвикателствата на бита и делника." - казва за Иван Сухаров галеристът Любимо Минков.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия