Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на София връчи грамота на БНР за 80-ата му годишнина

Кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова връчи Грамота за заслуги към Столична община на Българското национално радио по повод на 80-ата година от основаването му. Отличието беше прието от г-жа Анюта Качева – член на Управителния съвет на БНР, при откриването на изложбата „От София за София“ в централното фоайе на радиото.

„Честит юбилей на БНР, честит празник на Радио София и на нашия прекрасен град“ – каза г-жа Фандъкова. В грамотата се акцентира върху обективното и отговорно отразяване на важните теми за столицата, както и върху мисията на Радио София, насочена изцяло към ежедневието на града.

В деня на обявяването на София за столица на Българската държава през 1879 г. -  3 април, в БНР 17 фотоса представят първите години на града. Инициативата е на Радио София на БНР, а кадрите са предоставени от Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“. Те показват как в края на 19 в. и началото на 20 в. е изглеждал Лъвов мост, Халите, Народното събрание, Орлов мост, Народният театър и др.

„Виждаме, че градът ни през всичките тези години се развива, но и сградите, които ги е имало тогава, ги има и днес. Първата снимка е на Лъвов мост, който днес, след реконструкцията и метрото там, е пример за запазване на духа на мястото“ – каза г-жа Фандъкова при откриването на изложбата.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия