Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Победителите в конкурса "Звезди в Радиото" - 2015 на Радио Благоевград получиха своите награди на гала-концерт

На вълнуваща церемония в Голямото концертно студио на Радио Благоевград, която беше предавана пряко и по Телевизия "Родина", победителите в Петото, юбилейно издание на конкурса за млади изпълнители "Звезди в Радиото" - 2015 получиха своите награди и изнесоха концерт пред препълнената зала.

Тази година победителите в раздел "Фолклор" са двама - това са Фатме Реджеп Кальор от Брезница и Ралица Караджова от Дупница. В раздел "Популярна музика" първото място спечели Мирела Миладинова от Благоевград. В раздел "Инструменталисти" победителите също са двама - Лидия Драготинова от Благоевград - пиано и Виктория Добрева от Сапарева баня - тамбура. Финалистите ще имат възможност да направят професионални звукозаписи в Музикално-продуцентския комплекс на Радио Благоевград. 

Сред победителите се нареждат още младите таланти, които бяха удостоени с  наградите на Детското жури и на Община Благоевград, както и специалните награди на Националната хуманитарна гимназия, на Радио Благоевград, на Регионалния съвет на КНСБ - Благоевград, на Общинския координационен съвет на Синдиката на Българските учители - Благоевград, на РИО на МОН. Десет кандидати за "Звезди в Радиото" пък получиха поощрителни награди, присъдени от журито.

Конкурсът "Звезди в Радиото" е за млади изпълнители в областта на класическата, народната (автентична или обработена) и популярната музика, които в настоящата година са ученици в V, VI и VII клас включително. Организира се от БНР Радио Благоевград и НХГ „Св. Св. Кирил и Методий” Благоевград със съдействието на РИО на МОН Благоевград.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!