Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Познатото в непознатото" - изложба на младата Савина Топурска в Арт салона на Радио Благоевград

В Арт салона на Радио Благоевград 22-годишната Савина Топурска отправя своето предизвикателство към публиката с изложбата "Познатото в непознатото".

Едно пътуване през различни пластични техники, и различни сюжети. обединени от една обща връзка, в поставяне на въпросите: Кога времето спира, и кога идва споменът? Кое е пълно, и кое e празно? Макар че отговор няма. Защото истината и неистината не съществуват. Това, което съществува е вярата в истинното или неистинното. - така можем да опишем изложбата на Савина Топурска, която се откри в Арт салона на Радио Благоевград навръх празника на радиото и телевизията - 7 май. 

Изложбата съдържа серия рисунки с черен химикал "Записки", инсталации, фотографии и видео, наречени “Век на пластмасата”, “ Пътуване”, "Липсващи портрети“ и " Миг от път”. Всички те говорят за присъствие и отсъствие, празно и пълно, беше и сега, всяка по различен начин, но казвайки едно и също. 

Формата, времето и споменът са ключови думи за творчеството на Савина Топурска. Тя е от Благоевград, студентка е специалност "Съвременно изкуство" във Висшето заведение за изкуства и дизайн в град Валенсиен, северна Франция.

Изложбата в Арт салона на Радио Благоевград откри д-р Янко Христов от Югозападния университет, директорът на Радио Благоевград Елисавета Каменичка сподели с публиката радостта си от партньорството на обществената медия с млад, амбициозен и иновативен автор. 

В пърформънса по откриването на изложбата с изпълнение на музика на живо акапелно участва и младата Адриана Ангова, която е и един от моделите за фотографиите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия