Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

60 години Радио Пловдив. Бъдещето е пред нас!

Радио Пловдив отбелязва днес своята 60-та годишнина. 

Празничният концерт за нашите слушатели и приятели, който ще изнесат музикантите и певците от Пловдивската опера, ще започне в 18 часа в Дома на културата „Борис Христов”. 

В програмата са включени популярни оперни арии. Сред изпълнителите са Евгения Ралчева, Марияна Панова, Стоян Даскалов. Диригент ще е Лучано Ди Мартино. Преди началото на концерта ще бъде излъчен и филм за Радио Пловдив, подготвен от колегите от Българската национална телевизия. 

Входът е свободен.

Радио Пловдив е една от електронните медии в България с най-богата история. Създадено през 1955 година, Радио Пловдив е част от Българското национално радио, независима медия, която отстоява свободата на словото и мисълта, информира обективно и честно слушателите и посредничи в диалога между институциите на демократичната държава и обществото. 

Според всички социологически проучвания, Радио Пловдив е безспорният информационен лидер в своя район. 

Ние сме първото българско радио, излъчващо на живо в Интернет – още от март 1998 година. 

Екипът на Радио Пловдив е и колективен носител на наградата “ПЛОВДИВ” за журналистика. Нашите новини, репортажи, интервюта и предавания може да следите, освен в ефир, на интернет страницата ни, както и във фейсбук.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!