Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Концерт с музиката на 70-те в Голямото концертно студио на Радио Благоевград

Снимка: Радио Благоевград

Музиката на 70-те години на миналия век бе темата на годишния концерт на учениците от класа по поп и джаз пеене в Националната хуманитарна гимназия "Св.Св.Кирил и Методий" - Благоевград с ръководители Христина Палева и Светослав Стоилов.

За учениците –изпълнители ретро-музиката от 70-те години  бе един нов, прекрасен необятен свят, който те старателно обиколиха и разгледаха и избраха за себе си песента, която най-силно ги впечатли и докосна сърцата им. Учениците изпълниха с много вдъхновение и артистизъм хитове на Дона Съмър, Би Джийс, Ерик Клептън, Бийтълс, Стиви Уондър, Майкъл Джексън, Доли Партън и други. От българските бисери на 70-те, учениците избраха песен на Паша Христова и Йосиф Цанков. 

В концерта участваха и възпитаници на Клуб по спортни танци "Карат" при Читалище "Никола Вапцаров" - Благоевград с ръководител Цветанка Гаврилова и студенти  специалност "Хореография" при Югозападния университет. 

Концертът е пореден съвместен проект на Радио Благоевград и Националната хуманитарна гимназия, който показва доброто сътрудничество между медията и училището.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!