Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Споделени пространства" в Културния център на Радио Пловдив

Концерт и изложба ще съберат почитатели на класическата музика и живописта в Културния център на Радио Пловдив на втори юли от 18.30 часа. 

СнимкаВ Първо студио ще свирят Даниела Щерева, цигулка и пианистката Ирен Капеловска, а във фоайето на Радио Пловдив изложба ще открие художникът Александър Димитров.  

Съвместният проект, който е част от отбеляването на 60-тата годишнина на Радио Пловдив, се нарича "Споделени пространства" и се провежда под мотото "Радио Пловдив - 60 години заедно". Артистичната изява се осъществява с подкрепата на галерия "Резонанс" и Радио Пловдив. Входът и за двете събития е безплатен.

Програмата на концерта включва:

-Георги Златев-Черкин - "Севдана".

-Панчо Владигеров - "Романтичен валс", "Хоро" из „Две български парафрази” 

-Александър Глазунов-"Размишление". 

-Йозеф Сук - "Песен на любовта". 

-Мануел де Файя - "Испанска  сюита”.

-Хенрих Виенявски – „Вариации върху оригинална тема”

СнимкаСъществена част от събитието ще бъде откриването на изложба живопис на художника Александър Димитров, провокирана от идеята за търсене на пресечна точка между двата жанра, от възможно най-широкият и абстрактен смисъл, до споделеността в най-личен план. 

Събитието „Споделени пространства" е и възможност за споделяне на опит, придобит извън България и изграждането на двустранни връзки в духа на съвременните културни практики.

„Споделени пространства” ще има още две издания – във Варна, в арт салона на БНР – Радио Варна, както и във Флорида, САЩ. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!