Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акция "Пътувай безопасно с Радио Благоевград" проведе в първия учебен ден Радиото на Югозапада

Днес съвместно с представители на сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР Благоевград, екип на Радио Благоевград проведе традиционната за първия учебен ден акция „Пътувай безопасно с Радио Благоевград“. 

В рамките на един час, на възлово кръстовище пред III Основно училище "Димитър Талев" в Благоевград  бяха проверени близо 15 водачи на МПС. При извършените проверки не бяха констатирани нарушения. Част от шофьорите отправиха апел към своите колеги да пазят децата на пътя целогодишно, а не само на определени дати.

Всеки спрян водач беше приятно изненадан с подарък от  Радио Благоевград - диск, продуциран от БНР - Радио Благоевград, който могат да слушат в автомобилите си докато пътуват, радиоприемници и часовници. 

В акцията взе участие и главен инспектор Димо Чобанов – началник-сектор Пътна полиция, а репортерът на Радио Благоевград Райна Ванчева направи съпричастни към случващото се на пътя слушателите на Радиото на Югозапада чрез прякото включване в програма "Днес" и репортажите за програмата на Радио Благоевград.

Акцията е традиционна и една от целите й е превантивна, да се обърне внимание на шофьорите върху необходимостта от повече толерантност на пътя.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия