Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И тази година Радио Благоевград ще награди млад изпълнител в Международния фестивал "Малешево пее и танцува" - 2015

XII-ят Международен фолклорен фестивал "Малешево пее и танцува" - 2015 ще събере в село Микрево, община Струмяни на 9, 10 и 11 октомври. близо 2 500 участници от шест държави, които ще покажат характерни образци на фолклора на своите народи. 

За поредна година Радио Благоевград е съорганизатор на големия фолклорен форум и ще връчи награда на млад изпълнител. Наградата е професионален звукозапис в Музикално-продуцентския комплекс на Радио Благоевград. Това е част от проекта на Радиото на Югозапада "Инвестирай в младостта", чрез който медията поощрява развитието на млади хора в сферите на културата, науката и спорта.

В трите фестивални дни "Малешево пее и танцува" участниците ще пеят, свирят и танцуват на откритата сцена в Микрево от сутрин до залез слънце. Всяка вечер програмата ще започва с "Избрано от деня" с изпълнения на гостуващи групи и ансамбли и ще завършва с концерт-спектакли. В края на третия фестивален ден в 19.30 часа на официална церемония ще бъдат обявени лауреатите на XII-ия Международен фолклорен фестивал "Малешево пее и танцува". 

Като част от съпътстващата програма, във фоайето на читалището в село Микрево, на 10 октомври ще бъде открита и изложба с творби, създадени по време на есенния пленер на изкуствата в артцентър "Илинденци". Етнографската изложба "Традициите в Малешевието" също е сред акцентите на фестивала.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!