Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНР с три приза „Пазител на традициите“

Елица Виденова - директор на Радио Варна получава приза “Пазител на традициите”

Българското национално радио получи ново признание за значимостта в изпълнението на мисията си като културна институция в годината на 80-годишния си юбилей. Това са три приза „Пазител на традициите“ за 2015-а година от Асоциацията за развитие на изкуствата и културата – 7.

Радио Варна спечели голямата наградата “Пазител на традициите” - на журито, чиито членове са носителите на приза от предишни години и това я прави особено ценна. Освен това в класирането на публиката регионалната радиостанция във Варна на БНР е първа в група „Организация“, както и водещият на „Нощен Хоризонт“ на програма „Хоризонт“ Румен Стоичков в група “Личност”. Победителите на публиката са излъчени след онлайн гласуване в национални номинации в 11 групи. Снимка

Тази кампания възприехме повече като прекрасна идея за популяризиране на добрия пример, отколкото като амбиция за „победа“ на всяка цена, каза Елица Виденова, директор на Регионалната радиостанция Варна. Смисълът й е в продължаващите дейности, а еднократното признание е само чудесен стимул за това.

Националната инициатива “Пазител на традициите” е създадена през 2009-а г. от Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите – 7, за да насочи вниманието към хора, оставили трайни следи в развитието на българската култура и традиции. Призовете са за високите им творчески постижения и заслуги. Уникалната инициатива цели да подкрепи и стимулира работата на творци и организации от различни области на изкуството, занаятите и традиционната ни кулинария, за да се съхранят изконните ценности, бит и обичаи на България, претворявайки ги в изкуство.

Статуетките за победителите, символ на кампанията, са изработени от дърводелеца Михаил Маринов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!