Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Крайният срок за участие във фестивала "Кино в длан" изтече. Гласувайте до 17 януари на mkino.org

Крайният срок за регистрация изтече, можете да гласувате на избрания от вас филм включен във фестивала за мобилно кино до 17 януари 2016 г.. Решението на журито в съставАлександър Донев (филмов критик), Део(телевизионен водещ, изпълнител, актьор), Йордан Жечев(творчески директор на международната рекламна агенция “DDB София” и съсобственик в дигиталната агенция Tribal),Антон Митов (директор на  Дирекция „Мултимедийни програми“ на БНР), проф. Валери Чакалов (преподавател в Шуменски Университет”Епископ Константин Преславски”, художник) ще бъде обявено на 21 януари. 

Тържествената церемония по награждаване на лауреатите ще се състои на 30.01.2016 г. в сградата на НЧ "Добри Войников - 1856".

Фестивалът за мобилно кино се организира в  навечерието на 160-та годишнина от основаването на НЧ "Добри Войников - 1856" и 90-та годишнина от началото на кинолюбителското движение в Шумен в отговор на предизвикателствата на новото време читалището с подкрепата на Община Шумен, Министерство на културата, Съюза на народните читалища, Теленор груп, Шуменският университет, Аудиовидео Орфей организира първият по рода си в България фестивал за филми, заснети с мобилни устройства.  

Радио Шумен и Мултимедийни програми при БНР са основни медийни партньори.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!