Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Директорът на Радио Благоевград Елисавета Каменичка: Признателност, благодарност и висока оценка завоюва конкурсът „Звезди в Радиото“ за шеста поредна година

Емоции, усмивки и трепети изпълниха Голямото концертно студио на Радио Благоевград в двата конкурсни дни от шестото издание на конкурса за млади таланти „Звезди в Радиото“. Вдъхновяващи изпълнения в различните раздели "Инструменталисти", "Фолклор" и "Популярна музика" развълнуваха журито на конкурса, родители, деца и гости на събитието. 

За шеста поредна година, конкурсът организиран от Радио Благоевград и НХГ "Св.Св.Кирил и Методий" - Благоевград със съдействието на Регионалния инспекторат по образованието показа младите, талантливи и амбициозни деца на България.

Тази година над 90 деца подадоха заявления за участие в шестото издание на конкурса „Звезди в Радиото“ – 2016. Конкурсът е за млади изпълнители в областта на класическата, народната и популярната музика и е  в рамките на проекта на Радио Благоевград „Инвестирай в младостта”.

Конкурсът „Звезди в радиото“ е направен заради талантливите деца на Югозапада, тези деца, които имат нужда от сцена, от изява, от място, където да покажат това, което са научили и да могат да се съизмерят със своите връстници. Признателност, благодарност и висока оценка срещаме от участниците, техните родители и учители за организацията и реализацията на конкурса.“, каза директорът на Радио Благоевград и част от журито в конкурса, Елисавета Каменичка.

В конкурса "Звезди в радиото” участие взеха индивидуални изпълнители, които в настоящата година са ученици в V, VI, и VII клас включително.

И тази година журито на конкурса бе в състав – композиторът Валери Димчев, диригентът на Биг Бенд Благоевград Борис Янев, директорът на Радио Благоевград Елисавета Каменичка, директорът на НХГ „Св.Св.Кирил и Методий” Марин Митов, музикалният педагог Емануил Манолов и Петьо Кръстев - композитор и диригент. 

 Кандидатите за „Звезди в Радиото” са оценявани и от детско жури, в чийто състав влизат ученици на НХГ – Благоевград, лауреати на предишни издания на конкурса.

Всички участници получиха Грамота за участие. Класираните изпълнители получават Диплом и предметни награди. Резултатите от конкурса ще бъдят обявени на сайта на Радио Благоевград и на НХГ „Св.Св.Кирил и Методий”, а на 27 април, от 18.00 часа, в Голямото концертно студио ще се състои награждаването и концерт с участието на победителите. Наградата на победителя в раздел "Инструменталисти" е професионален звукозапис в Музикално-продуцентския комплекс на Радио Благоевград, а класираните на първо място в разделите "Фолклор" и "Популярна музика" получават песен, продуцирана от БНР - Радио Благоевград и професионален звукозапис.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия