Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джазмените от Free3 с концерт в Първо студио на Радио Пловдив

Заключителното събитие от шестия сезон на „Камерна сцена Пловдив“ ще предложи на публиката концерт, какъвто не се случва често в Пловдив. На 18 май от 19 часа в Първо студио на Радио Пловдив ще чуем групата Free3.

Free3 обединява трима музиканти, вярващи в импровизацията и интуитивното,спонтанно присъствие на сценичния дух. За тях изкуството е постоянно търсене, безкраен път към себе си и универсален език за послания към другите.Снимка

Водени от желанието да създадат нещо съвсем ново, нестандартно и далеч от клишето, Росен Захариев, Живко Братанов и Георги Ангелов се събират заедно, за да потърсят дълбочината в тяхната комуникация на сцената, както и чрез провокацията на спонтанното изразяване да споделят радостта от творческата свобода.

Тромпетистът Росен Захариев е една от най-интересните личности на българския джаз. Учил в Бъркли (САЩ) и Ротердам, срещнал големите имена на световната джаз сцена, той се връща в България, за да прави тук музиката, която му носи удовлетворение.

Георги Ангелов (перкусии) е известен с участието си в нашумялата през 90-те години група "ОМ" . Отворен е към всякакви музикални предизвикателства - от етно музиката и театралната сцена до фрий джаза.

Живко Братанов е добре познат на пловдивската публика - свързал името си с Акдемията за музикално, танцово и изобразително изкуство, той се изявява като композитор, изпълнител и импровизатор.

Традиционен домакин на концертите на “Камерна сцена Пловдив” е Първо студио на Радио Пловдив. Проектът се съфинансира от Община Пловдив.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!