Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радио Благоевград е партньор на фестивала "Фолклорна среща" в разложкото село Елешница

Като партньор на фестивала "Фолклорна среща", който се провежда за трета поредна година в село Елешница, община Разлог, Радио Благоевград връчи своята награда на фолклорна група "Банска младост".

Целта на фестивала е да съхрани и популяризира българското фолклорно наследство, да представи пъстротата на народно изкуство и носии, да насърчи приемствеността на младото поколение и приобщи населението към активно общуване с фолклора. Организатори на фестивала са Танцов състав „Елешница” към Начално читалище „Западнородопски лъч-1906”, под патронажа на кметство Елешница, с партньорството на Радио Благоевград.

Във фестивала участваха  27 групи и състави с над 300 участници от цялата страна. Радио Благоевград връчи своята награда на Фолклорна група „Банска младост“ с художествен ръководител Иконом Георги Касапинов като им предоставя възможността да направят професионален звукозапис в Музикално-продуцентския комплекс на Радио Благоевград. Тази награда е част от мисията на Радио Благоевград да подкрепя младите хора и да ги поощрява да развиват своите таланти и да търсят красотата на изворния фолклор. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!