Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Безпътният автобус“ от Джон Стайнбек

БНР Новини
Фрагмент от корицата на първото издание на „Безпътният автобус“ от Джон Стайнбек, 1947 г.

Джон Стайнбек. През 1962 година получава Нобеловата награда за литература. Връчват му я за „реалистичното му и творческо писане, комбинирано с чувство за хумор и остри обществени възгледи“. Отива си от този свят четири години по-късно, на 66 години. Писател, есеист, военен кореспондент, драматург. Изключителен автор. „На изток от рая“, „Гроздовете на гнева“, „Улица Консервна“, „За мишките и хората“, „Пътешествие с Чарли“, „Тортила Флет“, „Благодатният четвъртък“, „Небесните пасбища“, „Зимата на нашето недоволство“ и т.н. В деня на смъртта му „Ню Йорк таймс“ пише, че Стайнбек нямал нужда от Нобеловата награда, но комисията имала нужда от него.
Тази неделя Радиотеатърът ви предлага „Безпътният автобус“. Отправната точка е кръстопът в Калифорния с малък ресторант, автобусна спирка и гараж. Кръстопътят е известен с името Бунтарския ъгъл. Каним ви да заемете мястото си там точно в 16 часа в неделния следобед, за да се качите в този автобус и да се отправите на пътешествие с героите – различни хора, недоволни от живота си и устремени към нещо по-добро. Майсторът на необятността от нюансите на човешката природа, Джон Стайнбек, ще ви придружава цял един час.
Приятно слушане!
Участват артистите: Наум Шопов, Невена Симеонова, Йосиф Сърчаджиев, Виолета Гиндева, Анета Сотирова, Венета Зюмбюлева, Васил Бъчваров, Жана Стоянович и други.
Драматизация и постановка: Кирил Каменов.

неделя, 25 септември, от 16 часа



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!