Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общественият съвет на Българското национално радио беше учреден в Деня на народните будители

В Деня на народните будители 1 ноември беше учреден Общественият съвет на Българското национално радио. В него участват деветима авторитетни професионалисти, свързани с развитието на медийната среда и на българската култура: проф. д-р Атанас Атанасов, Любка Биаджони, д-р Милен Врабевски, проф. д-р Дончо Градев, Владимир Зарев, доц. д-р Теодора Петрова, Райна Константинова, акад. Георги Минчев и Румяна Таслакова.

Общественият съвет на БНР е колективен консултативен орган, който съдейства за реализирането на обществените функции на медията. Той е важният поглед отвън, който ще подпомогне развитието на радиото и промените в него. Убеден съм, че тези промени трябва да се осъществяват чрез диалог и в този диалог гласът на Обществения съвет е изключително важен, защото в него участват ярки личности с академичен и практически опит, авторитет и познания в различни области, един своеобразен съвет на мъдреците, в чиито съвети ние сме готови да се вслушаме, каза при учредяването на Обществения съвет генералният директор на БНР Александър Велев.

Райна Константинова е избрана за председател на Обществения съвет, а проф. д-р Атанас Атанасов за заместник-председател.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!