Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Великденска изложба на Аксиния Милева и Петър Милев в Арт салона на Радио Благоевград

Арт салонът на Радио Благоевград ще посрещне Великденските празници с изложба Живопис на Аксиния Милева и Фотография на Петър Милев.

Аксиния Милева е възпитаник на Националната худажествена академия, където е завършила сценография. Била е сценограф в театрите в Габрово, Шумен, Сливен и Варна. От години експериментира с различни творчески изяви - от моден дизайн, рисуване върху коприна, през  илюстрация на детски книжки до иконография, живопис и графика. 

Във Великденската изложба в Арт салона на Радио Благоевград Аксиния Милева показва свои живописни платна, като редом до нежните и мечтателни цветове и сюжети в нейните картини са експонирани фотографии на Петър Милев, изпълнени с екстремно вдъхновение. Това съчетание прави изложбата много интересна и със своите внушения. Между абстрактния космос, сюжетите от българските народни приказки, пейзажите от далечни острови и стари улици в Тирана – сътворени от Аксиния Милева и уникалните мигове, изпълнени с голяма доза адреналин, запечатани във фотографските композиции на Петър Милев, публиката може да намери пресечната точка между съзерцанието и онзи миг, който може да обърне живота свектавично, между мечтанието за вечност и реалността, че всъщност нищо не е вечно. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия