Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Авторска песен, продуцирана от Радио Благоевград донесе на 12-годишна изпълнителка престижна награда на международен фестивал

Александрина Механджийска

Авторската песен "Приятелството съществува", продуцирана от Музикално продуценския комплекс на Радио Благоевград с ръководител д-р Маргарит Русев донесе на 12-годишната Александрина Механджийска от Благоевград трето място на международния фестивал „Angel Voice“ в столицата на Сърбия Белград. 

Песента "Приятелството съществува" по музика на Валери Димчев и текст на Петя Хантова е награда на Александрина от конкурса на Радио Благоевград и НХГ "Св.Св.Кирил и Методий" "Звезди в Радиото", в който тя спечели първо място в категория "Популярна музика". С тази песен Александрина спечели трето място в категория "Авторска песен" на фестивала в Белград при изключително силна конкуренция от изпълнители от Сърбия, Македония, Словения, Малта, Италия и други.  

Александрина спечели трето място и в категория "Световен хит". Освен бронзовите медали младата благоевградска изпълнителка получи и покани за "Golden Microphone"- Словения, "Tra la la"- Македония и покана за ТВ шоуто "Pinkove Zvezdice" на телевизия "Pink".





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!