Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Качествен джаз с Георги Дончев и Анка Гот в Първо студио на Радио Пловдив

Анка Гот и Георги Дончев ще представят своя музикален проект на 18 октомври, сряда, от 19.00 часа в Първо студио на Радио Пловдив. Концертът е част от афиша на "Камерна Сцена Пловдив" и се осъществява с подкрепата на Община Пловдив.

СнимкаГеорги Дончев е познат на любителите на джаза като като дългогодишен участник в легендарния формат "Акустична версия", а името му е сред най- търсените артисти на българската и световна джаз сцена. 

Търсенията на Георги Дончев днес са обърнати към дълбоката, чиста и автентична звучност в музиката. "Камерна Сцена Пловдив" представя последния му проект, в който Анка Гот и Георги Дончев творят заедно, с чисто интимно звучене, дълбоко проникновени и извън обичайните музикални категории. 

Изпълнението им е допълнено с философско внимание и уважение към всеки детайл от музиката, която те създават. Светът на звуците им е с усещане за чудо и жива вибрация, които напомнят за първичната радост, която доставя музиката. Музика, която дефрагментира душата и я докосва с любов и човечност на всички нива, коментират от "Камерна Сцена Пловдив".


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!