Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Преге" празнува 10 години в ефира на Радио Пловдив

Любимото на хиляди слушатели и читатели предаване за света на книгите с Младен Влашки

Предаването на Радио Пловдив за света на книгите "Преге" празнува своята 10-та годишнина.

На 10 март, точно десет години след първия брой на "Преге", авторът и водещ на успешния проект Младен Влашки и музикалният редактор Мария Дамова ще поздравят приятели и почитатели на предаването със специално празнично издание. 

Десет години по- късно "Преге" продължава да съществува като съвместна продукция на Радио Пловдив и Сдружение "Литературна къща", а негов основен двигател е литературният критик и преподавател в ПУ "П. Хилендарски" Младен Влашки

За 10 години "Преге" спечели многохилядна аудитория не само в ефира на Радио Пловдив, но и в интернет пространството, където предаването може да бъде слушано "на живо". За тези, които са пропуснали живото излъчване - всички издания на "Преге" са достъпни на интернет страницата на Радио Пловдив, както и в социалните мрежи.

Доказателство за успехът и стойността на "Преге", наред с неговия висок слушателски рейтинг и множество последователи на страницата му във фейсбук, са и редицата награди, с които е отличавано предаването и неговият водещ Младен Влашки. 

Сред призовете на "Преге" са Националната награда "Осма муза" за най- добро образователно радиопредаване, наградата на БНР "Сирак Скитник" за най- добро тематично предаване, а авторът и водещ Младен Влашки е отличен за авторството на "Преге" с награда „Пловдив” за журналистика и с приза „Хр. Г. Данов” за литературна критика. 

За успеха на "Преге" през изминалите десет години допринесоха също така неговите съмишленици и спомоществователи, приятели на книгата и четенето. Сред тях са издатествата, Хермес", "Жанет 45", "Летера", фирмите, „Флаш ко", „Новиз” АД,  община Сопот и хотел „Тримонциум –Принцес” АД.

"Преге" ще продължи да информира за процесите на българския книжен пазар като се стреми да формира определен висок вкус към четивото, да провокира публиката към четене и да популяризира най-добрите образци на световната, европейската, българската и пловдивска литература. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия