Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бийтбокс, перкусии и радиожурналистика за деца в Деня на отворени врати в БНР на 15 септември

Как се правят новини, кой води радиопредаванията, как се избира музиката за ефира… отговорите на тези въпроси ще научат малки и големи на 15 септември, събота, в Деня на отворени врати на Българското национално радио. Посетителите ще видят ефирните студиа, фонотеката и музейната сбирка на Радиото и ще се срещнат с радиожурналисти по време на три организирани тура от 11.00 ч., 12.30 ч. и 14.00 ч. За посещение в сградата на БНР е задължително да се представи лична карта.

Екипът на БНР е подготвил за малчуганите две специални изненади. Младият и въодушевен екип на Радио София организира уъркшоп по радиожурналистика за деца. Няма възрастово ограничение за участие, а началото е в 11.00 ч.

Музикална къща БНР организира уъркшоп за деца „Преоткрий ритъма“ със световния шампион по бийтбокс Скилър и перкусиониста Борислав Петров, който ще поведе малчуганите в света на най-обичаните от децата ударни инструменти, а Скилър ще им покаже неподозираните възможности на човешкия глас. Началото е в 11.00 ч. в обновеното Второ студио на БНР.

Инициативата е част от Европейските дни на наследството на Столична община.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!