Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Италиански актьори и младежи от Столипиново на една сцена в Радио Пловдив

Съвместна театрална постановка „Аз Ние“ от италиански актьори, младежи от Столипиново и студентите от Учебния театър на Пловдивски университет - “Клас 12 + 3” с ръководител проф. д-р Александър Илиев, ще бъде представена пред публика в Първо студио на Радио Пловдив. 

Спектакълът ще се играе на 27 януари, неделя, като ще има три представления - от 15.00, 17.00 и 19.00 часа.

След година проучвания и проведени три работилници в Столипиново, италианската театрална компания „Gommalacca Teatro" заедно с младежи от квартала и техни връстници от другите квартали, ще покажат с монолози и сборна хореография сближаването на различните култури. Думите ще се "движат", както се пее в химна на ромите "Джелем, джелем", за да потопят публиката в универсалния език на изкуството.

Заключителният спектакъл "Аз Ние" / "I We" / "Io Noi" е режисиран от Миммо Конте, драматургия на Карлота Витале, хореография на Надя Казамасима и Андреа Сантантони. Той е част от проекта "Aw(E)are", който се реализира като част от официалната програма на Пловдив - Европейска столица на културата 2019. 

Партньори на италианците са  Младежки клуб "Рома" и IAC - Център за интегрирани изкуства – Матера. Компанията "Gommalacca Teatro" е и единствената, която реализира паралелно два проекта към Пловдив и Матера – столици на културата.

Представленията са със свободен вход, но е необходима е резервация. За да запазите място, моля, изпратете съобщение на номер 089 36 33 738(с име, фамилия, броя на местата, представление) или резервирайте места през регистрационния формуляр: https://goo.gl/forms/ZzUaoJODBtyFLf2Q2

Записванията се приемат до 26-ти януари (събота). Възможно е и записване в деня на представлението (на място) при наличието на свободни места.Галерия